Dtum
Login with Facebookk
1907 | Október

Wölfling Lipót uj házassága

Wölfling Lipót, a toscanai nagyherczeg fia ujra beszéltet magáról. Ezuttal ismét a házassága foglalkoztatja az ujságolvasó közönséget, amely már megszokta, ha Wölflingről van szó, hogy valami különös dolgokat hall ez érdekes emberről.

 

Egy szép napon Wölfling azzal lepte meg a világot, hogy másodszor is megnősül, még pedig egy sokkal alantosabb nőt vesz feleségül, mint Adamovics Vilma, akitől a közelmultban elvált.

 

A volt nagyherczeg megismerkedett egy Ritter Mária Magdolna nevű leánynyal, akit anynyira megszeretett, hogy megkérte a kezét és feleségül fogja venni. Wölfling ezen ujabb házassági szándéka annál meglepőbb, mert mindenki azt hitte, hogy azért vált el Adamovics Vilmától, mert visszaakar térni az udvarhoz és egy uj házasság révén visszaszerezheti mindazon erkölcsi és anyagi javakat, melyeket a Wölfling Lipót név felvételekor elvesztett.

 

A szerelmes hajlamu Wölfling azonban ugylátszik végleg lemondott rangjáról és az azzal járó javakról, mert jelenlegi menyasszonya – mint egyes berlini lapok írják, - igen érdekes hölgy. Sokak szerint Ritter kisasszony azelőtt cselédlány volt, ami ugyan még nem lenne olyan nagy szerencsétlenség, de azt is mondják róla, hogy nem tartozott a legjámborabb cselédek közé.

 

Münchenben ismerkedett meg vele Wölfling Lipót, aki házassági ajánlatot tett neki, ezt azonban a hölgy azzal a megjegyzéssel utasította vissza, hogy Berlinben van egy barátja, aki bizonyára nem lesz csak amugy könnyedén hajlandó neki a szabadságát visszaadni.

 

Wölfling elértette a czélzást s állítólag a Rivierára hívatta a vőlegényt és tízezer márka lefizetése ellenében rávette, hogy mondjon le Ritter kisasszonyról. Ezek az állítások azonban tulzottak is lehetnek, mert viszont más informácziók szerint, a Wölfling menyasszonyának szülei béresek voltak s mindig a legszűkebb anyagi viszonyok között éltek s ezért leányuk Berlinben egy áruházban elárusítónő volt.

 

Wölfling azonban mindezekkel nem sokat törődött s ismét csak azt teszi, ami neki tetszik, nem pedig azoknak, akik jobban szerették volna, ha egy született herczegnőt vett volna feleségül.

 

Adamovics Vilmát nagyon meglepte volt férjének nősülési híre s testvéreinek azt mondta, hogy ez a házasság sem tart majd tovább, mint az ő házasságuk. Az érdekes jegyespárt zürichi fényképészünk az utczán fotografálta le lapunk számára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98