Dtum
Login with Facebookk
1908 | Április

A szász király és Monika herczegnő

Gries, tiroli városka egyik vendéglőjében találkozott először Frigyes Ágost szász király leányával, a kis Monika herczegnővel, a mióta elvált felesége, Montignoso grófnő, ujra férjhez ment Toselli zongoraművészhez.

 

Olvasóink emlékezhetnek rá, hogy akkoriban hosszu tárgyalások után elvették a kis gyermeket anyjától és azóta Griesben, a Habsburg-villában nevelik a szegény kis királyleányt, távol az apjától és az anyjától.

 

Szomoru, hogy a szülők viszályának mindig a gyermek az áldozata! A kis Monikának is kegyetlen sorsot szánt a végzet. Az anyja ballépése miatt születése óta hányatott, nyugtalan az élete; hol az anyjával él, hol elszakítják tőle, a magas politika parancsára.


A minap a szász király inkognitóban Griesbe utazott és ott Hülsenburg gróf néven vett lakást az egyik szállodában. Délután a kis Monika sétálni ment a nevelőnőjével; nem is sejtette, hogy az édes apjával fog találkozni.

 

Csak az uton tudta meg a nagy ujságot. A  nevelőnő előbb nem akarta neki megmondani nehogy a villa cselédsége is megtudja. A szállodában találkozott a szász király gyermekével. Elképzelhető,hogy milyen végtelen boldogság töltötte el a szívüket, mikor olyan hosszu távollét után viszontlátták egymást.

 

Aztán lementek a szálloda nyitott terraszára és meguzsonnáztak. Csak vajaskenyeret ettek, de az bizonyosan jobban esett nekik, mint akármilyen nagy udvari lakoma. A boldogság csak ugy sugárzik az arczukról – a mint ezt a mai számunkban közölt érdekes képünkön is láthatjuk.

 

Mert hiába, még az ilyen intim világeseményekről is készült fotográfia! Egy arra járó bózeni fényképész felismerte a szász királyt és hirtelen lefotografálta a bájos jelenetet.


Az mondják, hogy a szász király elhatározta, hogy semsokára hazaviteti a kis Monika herczegnőt fivérei és nővérei körébe…. A griesi találkozás alkalmával annyira megszerette leánykáját, hogy most már nem tudja nélkülözni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98