Dtum
Login with Facebookk
1908 | Július

A polgármester leánya

A freibergi esküdtszék a minap halálra ítélte a volt brandi polgármester leányát, Beier Margitot, egy viruló szépségű, művelt és rendkívül eszes huszonkétéves teremtést, a ki meggyilkolta vőlegényét, Pressler mérnököt.

 

Ennek a szerencsétlen leánynak sorsa valóban tragikus. A németországi Brand városkában mindenki rajongott a szép lányért, de ő azért nem volt boldog. Szigoru apjától félt, házsártos, gonoszlelkű, rideg anyját pedig gyűlölte. Így élt szeretetlenül, míg egyszerre két kérője is akadt: Merker kereskedelmi utazó és Pressler mérnök.

 

A családnak a jó állásu Pressler tetszik, Margit szívét azonban az utazó hódítja meg. Titokban eljegyzi magát Merkerrel, nyilvánosan pedig Pressler menyasszonya lesz. Ez a kétszínű játék sodorta az örvénybe a leányt.


Szerelme elvette az eszét és szeretője lett csábítójának. Most már szivesen szakított volna a mérnökkel, de gonosz anyja utjába állt ennek a tervnek; készebb volt leánya becstelenségét közhírré adni, mint ebbe a házasságba beleegyezni.

 

Most kedvesével akart szakítani a kétségbeesett lány, de itt meg Merker állotta utját. Ő is kérlelhetetlenül le fogja leplezni, ha szakít vele. A gazember pénzt is zsarol a szerencsétlen lánytól, a ki, félve fenyegetéseitől, feltöri egyik rokona pénzszekrényét és 4000 márkát küld a szeretőjének.

 

Most már mindenáron szabadulni kellett Presslertől. Találkozott vele és megmérgezte cziankálival. Aztán biztonság kedvéért még a szájába is lőtt.


A bűn talán örökre titokban maradt volna, ha maga Merker el nem árulja kedvesét. Ez a bitang ember, a ki maga kényszerítette a lányt a bűnre, felmutatta a vizsgálóbírónak szeretője leveleit.

 

A rut árulás annyira megtörte a leányt, hogy rögtön bevallotta tettét. Felindulás nélkül mondotta el a gyilkosság összes részleteit. Még akkor sem rezzent össze, mikor a halálos ítéletet tudtára adták. Kegyelmet sem kért: az ő végzete már beteljesedett.


Az arczképét, mely a meggyilkolt vőlegényével együtt ábrázolja, itt mutatjuk be olvasóinknak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98