Dtum
Login with Facebookk
1908 | Június

Megszökött herczegnő

Maholnap olyan mindennapi eset lesz az, hogy egy uralkodói, vagy főuri csalás sajra közönséges polgári halandóval köt házasságot, hogy az ujságok meg sem fognak emlékezni róla.

 

A legutóbbi mesaliancenak azonban különös szenzácziót kölcsönzött egy romantikus – szökés. Fürstenberg Amália herczegnő egy ősrégi osztrák mágnáscsalád szép leánya a legujabb botrány hőse.

 

Beleszeretett egy Kóczián Gusztáv nevű volt dragonyos főhadnagyba, a ki most egy rajnai automobil-társaság utazója és miután szülei hallani sem akartak a házasságról, megszökött szerelmesével.

 

Állítólag találtak menedéket és az a czéljuk, hogy ott megesküsznek egymással. Egyelőre még nem akadtak nyomukra, daczára annak, hogy egész sereg titkos rendőr keresi őket, mert a herczegi család eleinte kézzel-lábbal tiltakozott az ellen, hogy leányuk örökre egyesüljön szíve választottjával. Később azonban megpuhultak, mert a botrány már nagyon is a nyakukra nőtt és így kijelentették, hogy beleegyeznek a tervezett házasságba.

 

A fiatal pár azonban még most sem ad életjelt magáról; attól félnek, hogy csalfaság az adott ígéret és ha jelentkeznek, hamarosan el fogják választani őket egymástól. Erre pedig egyikük sem hajlandó, mert a szegény Kóczián nagyon is rászorul menyasszonya hozományára, a mely fölött a herczegnő szabadon rendelkezik.

 

Azt tervezik, hogy előbb majd megesküsznek egymással és csak azután sietnek a herczegi szülők karjaiba. A megszökött herczegnő arczképét itt mutatjuk be olvasóinknak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98