Dtum
Login with Facebookk
1908 | Március

A Kriketterekre kiszabott büntetést hatálytalanították.

Még mindenkinek emlékezetében van az a nagyobbszabásu sportbotrány, melynek tavaly márczius hó 17-én a BTC. elleni mérkőzésen a Krikketterek voltak szerzői. Az osztrák csapatnak helytelen magaviseletét a közvélemény annak idején felháborodással elítélte és a MLSz. teljes tekintélyét latba vetette, hogy a flagránsan megsértett labdarugósportnak a legteljesebb elégtételt megszerezze.

 

Sajnos, hogy az Öesterreichischer Fussball Verbandban uralkodó akkori állapotok miatt, az osztrák társszövetség nem volt azon kedvező helyzetben, hogy a magyar szövetségnek kellő elégtételt nyujthasson s ezen oknál fogva a MLSz. maga élt retorzióval a Kriketterek ellen, amennyiben a kötelékébe tartozó összes egyesületeknek megtiltotta, hogy azok egy évig – tehát 1908. márczius hó 17-ig, - a Vienna Crickett and Football Club-al mérkőzhessék.

 

Így történt aztán, hogy a Kriketterek azon, a jubiláris mérkőzésen, melyet a BTC. a footballsport 10 éves megalapítása napján rendezett, részt nem vehetett, holott 1907-ben éppen ez az osztrák egyesület volt az, amely hazánkban az első nemzetközi mérkőzést bemutatta. A MLSz. igazságos és szigoru ítélete természetesen feszült viszonyt idézett elő közte és a méltatlankodó OeFV. között, amit azonban a szövetségek vezetőségei kölcsönös érintkezés alapján elsimitani igyekeztek.

 

Most aztán, hogy a MLSz. igazgató-tanácsa Malecki Román főtitkár előterjesztésére az 1907. évben kiszabott összes büntetéseket kegyelemből elengedte, a BTC. – Kriketter ügyben kimondott határozatokat is hatálytalanítattak és így a MLSz.-nek is kellemetlen affaire végleg elintéztetett.

 

Mint hiteles forrásból értesültünk, a Kriketterek legközelebb már mérkőzni is fognak egy a MLSz. kötelékébe tartozó csapattal és arra is megindultak a kisérletek, hogy az osztrák egyesületnek és a BTC.-nek régi sporttársi barátsága felujíttassék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98