Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1907 | Március

Kricketterek – B.T.C. 2:1 (Félbeszakítva)

Budapest, márcz. 17.


Rovatunk bevezető részében már megemlékeztünk a bécsi csapat botrányos és sportszerűtlen viselkedéséről, e helyen csupán a játékra kívánunk kiterjeszkedni.


Mindkét egylet teljes csapatával állott ki a mérkőzésre s ugy a magyar csapat, miként a bécsiek játéka – leszámítva ez utóbbiak erőszakoskodásait – igen jó formát mutatott. A bécsiek közül a két szélső csatár s a hátvédek, a B.T.C.-ban pedig Schaschek középső fedezet s a kapuvédő voltak a legjobbak.

Levák jobbszélső csatár is elég jól bevált. A mérkőzésen közel négyezer főnyi közönség volt jelen, melyet a bécsiek sértő eljárása annyira felizgatott, hogy végtére a pálya igazgatóság kénytelen volt a rendőri kirendeltséget megerősíteni, nehogy a vendégcsapat esetleg tettleges bántalmazást szenvedjen.


A match lefolyása különben a következő volt. Gabrovitz Emil (Rambler) bíró adja meg a jelt a mérkőzésre. A bécsiek veszik fel a támadást a 2-ik perczben kornert érnek el, melyet közvetlenül még kettő, az 5-ik perczben pedig még egy követ. A bécsiek tovább is erős iramban támadnak s a 7-ik perczben offside állásból goalt lőnek.

 

Csakhamar a B.T.C. veszi át a támadó szerepet s a 11-ik perczben már Prager kénytelen a piros-fehérek lövését védeni. Lang durvaságai minduntalan büntetőrugást eredményeznek, végül a bíró Lang-ot ki akarja állítani. Ez azonban nem megy neki, sőt, még a bírót is sértegeti. A 15-ik perczben a Kricketterek a pályáról kivonulnak.


Husz percz mulva ujra megkezdődik a játék Skires (M.T.K.) bíráskodása mellett. A félidő 24-ik perczében B.T.C. kornert ér el. A csapatok igen élvezetes játékot mutatnak s a bécsiek is mintha megemberelték volna magukat. A piros-fehérek számos lövést hibáznak. A 25-ik perczben Kricketterek lesből goalt lőnek, melyet a bíró érvényesít. A 35-ik perczben ismét kornert érnek el a bécsiek. Félidő 1:0. Kornerarány 6:2 Kricketterek javára.


A második félidőben a B.T.C. van fölényben s ez ismét okot ad a fekete-kékeknek arra, hogy durvaságokkal akarják azt a maguk számára megszerezni. A félidő elején a B.T.C. két kornerhez jut. A 30-ik perczben Hussak offside állásban kapja a labdát, mire a bíró a támadást lefütyüli. Hussaktől a labda a balszélső csatársorhoz jut, ki a sípjelet nem hallván, a labdát a B.T.C. kapujába guritja. A bíró, ki izgatottságában azt sem tudta mit tegyen, bár az offsidet látta is, le is fütyülte, a goal mégis megadja. Majd a közönség abczugolása s kiabálása közt a pályát elhagyja.


Nagy Ferencz (F.T.C.) vállalja el ekkor a match vezetését. Bíráskodása alatt megujulnak az előbbi durvaságok. A játékosok egyik részről sem kímélik egymást. A legerőszakosabb játékost, Hussakot, a bíró ki akarja állítani. A csapat azonban szolidaritást vállal vele s a pályát 5 perczczel a játék vége előtt elhagyják. A B.T.C. a félidőben (41 p.) egy szabályosan beadott goalhoz jutott. Félidő 1:1 Kornerarány 3:0 B.T.C. javára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A BTC csapata a Casuals együttesével 1905-ben A BTC (Budapesti Torna Club)
HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
 Nagyatádi Szabó István a szocialisták térhódításáról Nagyatádi Szabó István a szocialisták térhódításáról
Nagyatádi Szabó Istvánt tudvalévően Nagyatádon és Barcson...
Megnyílt a párisi világtárlat! Megnyílt a párisi világtárlat!
Április 14-én ünnepélyesen megnyitották Párisban a világtárlatot....
Meghalt Barátosi Porzsolt Gyula (1848-1901) Meghalt Barátosi Porzsolt Gyula (1848-1901)
A görög eszményi nevelésnek szép mintája, egy ép testű és ép lelkű...
Darányi az ország függetlenségéről és a kívülről jövő eszmékről beszélt Kaposvárott Darányi az ország függetlenségéről és a kívülről jövő eszmékről...
Darányi miniszterelnök vasárnap délben részt vett azon a többszáz...
Hangosan beszélő telefon Hangosan beszélő telefon
A telefont nem kell ismertetnünk olvasóink előtt. Tavaly irtuk meg a...
Tőrös-botos éjszakai botrány a Fészek-Klub kapujában Tőrös-botos éjszakai botrány a Fészek-Klub kapujában
A vasárnapra virradó éjjel 3 órakor kínos botrány játszódott le a...
Tizenegymilliós kölcsön felvételéről tárgyal két pestkörnyéki város Tizenegymilliós kölcsön felvételéről tárgyal két pestkörnyéki...
Budapest környékének két nagy városa jelentős fordulat előtt áll!...
A "Ma" csoportos kiállítása
A "Ma" című folyóirat maga köré gyűjtött néhány fiatal festőt,...
A Péntek - család működése az anyakönyvi hivatalban A Péntek - család működése az anyakönyvi hivatalban
Méltón illeszkednek a keretebe Péntek József főjegyző uramról szóló...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98