Dtum
Login with Facebookk
1907 | November

BTC. – I Vienna FC. 2:2.

(Jubiláris match)


Ötezer főnyi közönség előtt a MLSz. képviselőinek jelenlétében folyt le az ünnepi mérkőzés, ugyanazon pályán, hol tíz évvel ezelőtt először próbálták meg a magyarok erejüket összemérni a bécsiekkel.


A mérkőzés eleintén nem volt oly érdekes és izgalmas, mint azt a közönség várta. Lassan melegedtek fel a játékosok az ünnepi hangulatból s mikor már érdekes és izgalmas volt a játék, a korai sötétség valósággal homályba burkolta a játékosokat és a labdát.


A Vienna csapatában, mint már említettük, csak a védelem képvisel klasszist. Pekarna kapuvédő briliáns játéktudással, csodálatos könnyedséggel védte ki a legveszélyesebbnek látszó labdákat. Lintsckovszki középfedezet szintén elsőrangu játékot produkált. Összjáték azonban a csapatban nem volt, de a játékosok labdatechnikája figyelemre méltó. A magyar csapatban is a védelem volt a legjobb, csak a kapus nem illik még be – gyengeségénél fogva –a BTC. csapatába.

 

Molnár II. igen veszélyes goallövőnek bizonyult ezuttal is, csak az a baja még, hogy messziről lőtt labdái még nem elég erősek és így a kapusnak alkalma nyílik helyezkedni és kivédeni a goalt.
Az ünnepi mérkőzés bírája Gabrovitz Emil (Rambler) volt, ki mindkét fél teljes megelégedésére bíráskodott.


A mérkőzést a bevezető sorainkban felemlített ünnepi aktusok vezették be. Kárpáthi szövetségi elnök a MLSz. tisztitkárával s a BTC. vezetőségével levonult a pályára, hol meleg szavakban méltatta a nap jelentőségét s a BTC. csapata felé fordulva, megteszi a megnyitórugást, mit a magyar háromszoros éljenkiáltással fogad.

 

Az ünnepi formaságok befejeződvén, Gabrovitz bíró vezetésével megkezdődött a jubiláris mérkőzés: I. Vienna választ helyet, ennélfogva a BTC. kezdi a játékot , mindjárt támad, de ezt a Vienna csakhamar elveszi tőle. Molnár I. lerohan, de beadását goallá nem tudják értékesíteni. Az 5-ik perczben BTC. kornert ér el. Majd Vienna támad s a balszélső beadását a kapuba fejelik (7 p.).

 

A bécsiek goalja után a 20-ik perczig érdektelen, egyhangu játék folyik, ekkor Oláh lefutása révén BTC. kornert ér el, mit a következő két perczen belül három sarokrugás követ. Goallá érvényesíteni azután egyet sem tudnak. Fehéry hibája folytán egy bécsi csatár lövésre kerül, de lövését Bihari kivédi (28 p.). A bécsi kapusnak is akad dolga, Molnár I. és II. valamit Korda lövései néhányszor veszélyeztetik I. Vienna kapuját. Félidő 1:0 Vienna javára.


Szünet után a BTC. élénk támadást intéz a Vienna kapuja ellen. A bécsiek visszavonultak, de a BTC. goalt még nem tud elérni. A 12-ik perczben Vianna kerül le a BTC. kapujához és kornert ér el. Ismét a BTC. jut fölénybe s Levitzky szép lövését Pekarna bravurosan védi.

 

A 19-ik perczben a BTC. támadása kornerhez juttatja a magyarokat s a beadott labdát Izsó a kapuba juttatja (20 p.). A goal után állandóan Bécs térfelében folyik a játék, a 30-ik perczben azonban Singer balszélső csatár lerohan és szép goalhoz juttatja a bécsieket. A BTC. erre fokozza iramát, támadásai kornerhez (31. és 32. p.), majd pedig Molnár II. révén a kiegyenlítő goalhoz juttatja a csapatot (37 p.). A magyarok tovább is folytatják a támadást, de a csatárok lövéseit Pekarna remek védése teszi ártalmatlanná.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98