Dtum
Login with Facebookk
1908 | Szeptember

A köpenicki kapitány Budapesten

 Voigt Vilmos suszter, a kit talán örökké csak köpenicki kapitánynak fognak nevezni, mint a mult heti számunkban megírtuk és egy érdekes képpel illusztráltuk – kiszabadult a börtönből, a hová világkaczagtató huncztsága miatt jutott.

 

A német császár megkegyelmezett neki és elengedte hátralékos büntetését. A jó öreg Voigt mester ettől a percztől kezdve ismét foglalkoztatta a világsajtót s annak révén az embereket. A szélhámos susztert csakhamar impresáriók lepték meg s fényesebbnél fényesebb ajánlatokat tettek neki, ha a pódiumon fellép és előadja a köpenicki eset kaczagtató részleteit.

 

A köpenicki mester el is fogadta két impresárió feltételeit és utnak indult velük. Eleinte Berlinben, majd Bécsben s Budapesten próbáltak szerencsét, de eredménytelenül. A köpenicki kapitányban a hatóságok ugyanis csak a fegyenczet látták és nem engedték meg, hogy nyilvánosan szerepeljen. Így járt nálunk is, a hol a főkapitány nem adott engedélyt a fellépésére.

 

Tőlünk Párisba utazott. Ugy látszik, hogy ottan nagyobb a népszerüsége, mert nem a fegyenczet, hanem azt az embert látják benne, a ki megtréfálta a német ármádiát. A híres köpenicki kapitány-suszter, mióta kiszabadult a börtönből, levágatta a szakállát s az itt bemutatott fényképfelvétel már a szakáltalan köpenicki kapitányt ábrázolja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az igazi köpeniczki kapitány Vogt_cipesz_kopenicki_kapitany_civilben Vogt_cipesz_kopenicki_kapitany_katonai_ruhaban
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98