Dtum
Login with Facebookk
1909 | Augusztus

Magyar vívók Ostendében.

Az Ostendében augusztus 1-én (vasárnap) lezajlott nemzetközi kardversenyben Werkner Lajos (NVC és Vén Fiuk VC.) megnyerte a legjobb eredményt elért külföldi vívók számára kiírt „prix speciale”-t.

 

A magyar csapat a nemzetek kardcsapatversenyéből tizenkét győzelemmel tizenhárom ellen második lett a belgák között. A magyar csapat tagjai Krencsey Géza, Mészáros Ervin és Werkner Lajos voltak.

 

Mindenki előtt világos, hogy a magyar csapatot csak a részrehajló, rosszindulatu zsüri fosztotta meg az elsőségtől. A belgák a mult évi olimpiászon egy taggal sem tudtak bejutni a kard világbajnokság döntőjébe, míg a magyarok ugyanabban öt első helyet foglaltak el.

 

A zsüri franczia rendszerü szabályok szerint müködött. A tussok megítélése a lehető legbizonytalanabb volt. A versenyben nem csapat-csapat ellen küzdött, hanem az egyes országok vívóit három csoportba osztották be és az egyes nemzetközi győzelmi eredményei döntötték el a verseny sorsát, sőt a második helyet a kapott voltok döntötték el a magyar csapat javára, mert a franczia csapatnak is tizenkét győzelme volt, míg azonban a francziák huszonkilencz tusst kaptak, a magyarok csak huszonnyolczat (Krencsey tizenhárom, Mészáros tizenegy, Werkner négy).

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A győztes magyar vívók a londoni olimpiászon Krencsey Géza, a legalaposabban képzett vívóknak egyike. Mészáros Ervin vívó Werkner Lajos vívó
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98