Dtum
Login with Facebookk
1909 | Augusztus

Nemzetközi uszóverseny Budapesten.

A magyar uszóegyesület idei nemzetközi uszóversenye, mely az uj uszómedenczében, a millenáris versenypálya területén folyt le, talán a legszebb és legjobban sikerült minden eddiginél. Megtörtént az a nem várt esemény, hogy az osztrák uszók teljes vereséget szenvedtek.

 

Ausztria világhírü uszója, Scheff Ottó megneszelve, hogy Halmay nem védi ezuttal a magyar százjardos bajnokságot, elhatározta, hogy egy csapásra két klasszikus díjban fog győzedelmeskedni. Számítása azonban balul ütött ki, mert nemcsak a 100 jardon szenvedett vereséget Onódy Józseffel szemben, hanem legyőzte őt Hajós Henrik is a fél angol mértföldes Porzsolt-emlékversenyben, holott ezen a távolságon Scheffet mindenki verhetetlennek tartotta.

 

Képzelhető a közönség lelkesedése, a mely perczekig tartó tapsban megnyilvánult, a mikor a félelmetes osztrák bajnok kissé szégyenkezve előbb legyőzve, majd a küzdelmet föladva a vízből előjött. A két magyar győztes közül igazán bajos lenne megállapítani, hogy melyiknek volt része lelkesebb és melegebb ováczióban.

 

Onódy József győzelme nemcsak a közönséget tüzelte lelkesedésre, de őszinte örömet is elismerést kelt a sportemberek körében is. A M.U.E. lelkes zászlóhordozója egyike annak a kevésnek, a ki hüen kitart egyesülete mellett jó és rossz időben. Hosszu esztendőkig küzdött az elsőbbségért, de klasszikus győzelemhez jutni – azonkívül, hogy tagja volt az Athénben győztes magyar stafétának – alig tudott. Most azután, a mikor már alig gondolta volna valaki – elérte a kitartásnak és szorgalomnak legszebb jutalmát – Magyarország gyorsuszóbajnoka lett. –

 

A két fényes és igen értékes győzelemhez harmadiknak ide iktatjuk Steiner Eszter győzelmét a M. U. E. 100 méteres hölgybajnokságában Ilona testvérével és a bécsi Brüll Ellával szemben. Hölgyuszóink valóban bámulatra méltó uszóképességének adták jelét a versenyben.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Ónody József, a MUE. tagja, aki a nemzetközi úszóversenyen megnyerte a száz yardos bajnokságot, legyőzve Scheff Ottó osztrák versenyzőt Képek a MUE. nemzetközi versenyéről
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98