Dtum
Login with Facebookk
1909 | Szeptember

Orvosi kisérlet a halálra itélten

Különösen érdekes ez a képünk, a mely azt ábrázolja, hogy egy orvos mi módon végzi tudományos kisérleteit egy halálra itélt emberen.

Sandwich szigetén halálra itéltek többszörös gyilkosságért egy Kéanu nevü négert. A halálos ítélet végrehajtása előtt arra kérte a birákat Arvyng angol orvos, hogy engedjék át neki a halálraitéltet, hadd végezzen rajta kisérleteket a leprabetegség gyógyitásának tanulmányozása végett.

Az emberiség javáért dolgozó tudós kérését készséggel teljesitették, mert a tudományos kisérletek alatt a néger semmi kínt nem érezhetett és szó sem lehetett emberkínzásról, a mi nagy embertelenség lett volna.

A néger igy legalább mégis tett valami hasznot az emberiségnek, a melynek erkölcseit eddig lábbal tiporta. A tudós orvos az asszisztensével együtt nagyszerü és eredményes, tudományos kisérleteket végzett ezután a négeren. Képünk azt az érdekes jelenetet mutatja, a mikor az orvos éppen beoltja a lepra baczillusait a négerbe, a ki nyakánál fogva a szégyen-oszlophoz van vasalva.

Az orvostudománynak nagy szolgálatot tett Arvyng ezzel a kisérletével. A néger türelmesen viselkedett a kisérletek alatt s nem is sejtette, hogy ő is hozzájárult most a tudomány előhaladásához.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98