Dtum
Login with Facebookk
1910 | Augusztus

Feleséggyilkos orvos

Borzalmas feleséggyilkosságról adnak hírt Londonból. Ugyanis dr. Crippen hilldrop-crescenti háza pinczéjében, a hol névtelen feljelentés folytán kutatást tartott a rendőrség, két női holttestre akadtak.

 

Az egyikről az a vélemény, hogy az orvos feleségének holtteste, a másik holttestről nincs semmi adat. Dr. Crippen egy gépírónő társaságában már hetek óta eltünt. Az orvos felesége a Variété-színházakból ismert Belle Eleonora volt.

 

Az orvos azt híresztelte a feleségéről, hogy egy amerikai fürdőn hirtelen elhalt. Ez a híresztelés gyanus volt Crippenné egykori társai előtt s közülök valaki elmondta a gyanuját egy nagyállásu rendőrtisztviselőnek. A rendőrtiszt elment dr. Crippen lakására és kérdőre vonta a doktort.


Crippen nem sokára meg is vallotta, hogy a felesége nem halt meg s azt mondta, hogy azért közölte a halála hírét, mert megszökött tőle s ő szégyelli ezt. A rendőrtiszt egyelőre elhitte ezt a mesét, de utóbb mégis kétsége támadt a doktor igazmondása iránt és ismét elment hozzá. Ekkor azonban már nem találta otthon, mert megszökött.

 

A rendőrség erre nyomban átkutatta a házat és ásni kezdett a pinczében. Itt találtak rá az asszony szétdarabolt holttestére. Most már azt is megállapította a rendőrség, hogy a doktorral együtt szökött meg a gyorsírókisasszony is.

 

A szökevényeket az egész világ rendőrsége nyomozza. Lapzártakor arról értesültünk, hogy a hitvesgyilkos orvost Chikagóban letartóztatták.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98