Dtum
Login with Facebookk
1910 | Augusztus

Röntgen-készülék a fogorvosi gyakorlatban

A Röntgen-készüléket az orvosi gyakorlatban, mint ismeretes, kiváló sikerrel és nagy eredményekkel használják. Olyan esetben ugyanis, a mikor a baj, betegség fészkét, vagy azt, hogy tulajdonképp minő része a szervezetnek van kóros elváltozásnak vagy megtámadtatásnak kitéve, a régebbi módszerek alkalmazása mellett kikutatni nem lehet, a Röntgen-készülék mindig kiváló szolgálatot tesz.

Ma már nincs klinika, kórház, valamire való orvosi laboratórium, a hol a Röntgen-készülék hiányoznék. A Röntgen-készülékkel állandóan folyik a kisérletezés, mert minden olyan beteget, a kinek állapota megengedi a Röntgen-sugarak bocsátását, a Röntgen-készülékkel vizsgálnak előbb meg. Most ujabban a fogorvosi gyakorlatban is használni kezdik a Röntgen-készüléket.

Bővebben alig kell magyarázni annak a fontosságát, hogy mit jelent a Röntgen-készülék alkalmazása a fogorvosi gyakorlatban. A beteg fog környékének alapos átvizsgálása a készülékkel nagyjelentőségű, mert fel lehet ismerni, hogy hol a baj, hol van annak a főfészke, esetleg merre terjed a fogbetegség. Ezekhez az előnyökhöz hozzá kell még venni azt, hogy a Röntgen-készülék alkalmazása nemcsak csökkenti, de szinte kizárja azokat az eshetőségeket, a melyek a fogorvosi gyakorlatban a beteg fog fel nem ismerése következtében gyakran beállanak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98