Dtum
Login with Facebookk
1910 | Február

A léghajózás áldozata

Léghajó, repülőgép, motor, automobil stb., csaknem minden hónapban megköveteli a maga áldozatát. Bármennyire hirdetjük is, hogy tökéletes ez vagy az az emberi találmány, az elemek szeszélye és vad haragja ellen küzdeni még sem tudunk. Ellenben szomorodottan veszünk tudomást a bekövetkezett szerencsétlenségről, a nélkül, hogy az azokban rejlő tanulságokat valaha levonnók.

 

Így szerencsétlenül járt a mult év deczemberben Richter szászországi hadnagy, a ki azt a vakmerőségét, hogy teljesen egyedül szállott fel egy léghajóval, életével fizette meg. Richter a szászországi léghajósegyesület Luna nevű léghajójával szállott fel Drezdában. Richternek deczember 18-ika óta teljesen nyoma veszett. Semmi hír sem érkezett róla, nem tudjuk: hogyan, miként pusztult el.

 

Mivelhogy az Aland-szigeteknél látták a léghajót, nagyon valószinünek tartják, hogy a szerencsétlen hadnagy valahogy a finn-norvég hó- és jégmezők területén, talán a sarkvidék körül lelte szomoru halálát.

 

Immár másfélhónapot meghaladó idő telt el azóta, hogy Richter felszállott, a nélkül, hogy bármi értesítés érkezett volna róla, vagy tőle, - e szerint kétségtelen, hogy Richter elpusztult.

 

Mindenesetre nagy kár a fiatal hadnagyért, a ki, mint képünkön is megitélhető, még alig melegedhetett bele a snájdig hadnagyi uniformisba és máris életével lakolt azért a merészségért, hogy kellő gyakorlat hiányában egyedül vágott neki a szelek birodalmának.

 

Viszont azt is meg kell állapítani, hogy a szászországi léghajós-egyesület is könnyelmü volt akkor, a mikor beleegyezett abba az abszurd dologba, hogy egyetlenegy ember szálljon fel egy hatalmas, szeszélyes léghajóval.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98