Dtum
Login with Facebookk
1910 | Január

A szász király otthonában

Frigyes Ágost szász király családi eseményeit éveken át tárgyalták a nyilvánosság előtt és noha a szász udvar mindent elkövetett, hogy a kevésbé lélekemelő részletek titokban maradjanak, ez az igyekezete balul ütött ki, mert bizony alig tudunk előkelő társadalmi és politikai állásban levő családot, a melynek legdiszkrétebb ügyeit oly kiáltó nyilvánossággal hurczolták volna meg, mint éppen a szász királyi családét.

 

A szülők közötti hosszas harcz, a mint tudjuk, az apa győzelmével végződött, sőt azt mondhatjuk, az a rokonszenv, a mely Toselliné Montignoso grófnőt sokáig övezte, ma alig van meg. A hitves és az anya botlásait a gyermekek szempontjából a nagy közönség szigorubban kezdte mérlegelni és arra következtetésre jutott, hogy az anyának nincs és nem lehet olyan igaza, a melynek Giron és Tosélli urak szegődhetnek lovagjaiul.

 

Ma a családi események lánczolata körülbelül le van zárva s a szász királyi drezdai kastélyában legalább nyugodt lehet a felől, hogy a szenzáczió hullámai nem csapnak át, legalább egyelőre, a királyi várlak magas falain.

 

Frigyes Ágost nyugodtan megvan a gyermekei körében, a kikkel minden szabad idejét együtt tölti. A gyermekek is boldogok atyjuk mellett, mert ez idő szerint nem zaklatja egyiküket sem a szenzáczió éhes sárkánya.

 

A szász király nagyon boldognak érzi magát otthonában, a honnan persze hiányzik a gyermekeknek gondos anyja, az odaadó hitvese, a ház asszonya. Ezen pedig már segíteni többé nem lehet.

 

És mialatt az apa gyermekei körében boldognak érzi magát és csak azt sajnálja, hogy miért nincs anyjuk a gyermekeknek, az alatt híre érkezik, hogy Toselli ur üti, veri az anyát és elszedi tőle a volt férj által küldött pénzeket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98