Dtum
Login with Facebookk
1910 | Január

A Tátra Klub házi szánkóversenye Tátra-lomnicon

A februári nagy nemzetközi szánkóverseny előkészítése érdekében nagy tevékenységet folytat a TC. Tátralomnicon. A karácsony óta tartó igazi hóban dus téli időjárás lehetővé tette, hogy az uj szánkázó-pálya a legjobb karba hozható legyen.

 

A rendes napi tréningre igy a pályát egész hosszan át lehetett használni s a legkülönbözöbb szánfajták egész serege népesítette be naponkint a pályát. A nagy számok tréningjét megkönnyitette az, hogy a ródlik számára épült 2 kilométer hosszu külön pálya is megnyilt s igy elvonta a nem sportszeüen szánkázó közönséget a sportpályától.

 

Az uj pálya első komoly erőpróbáját a Tátra Klub házi szánkázóversenye képezte, amely a hónap 14-én folyt le, nagy érdeklődés közepette. A versenyek sima lefolyása a pálya helyes építését bizonyitja. A versenyben elért sebességek nem a legjobbak.

 

Ennek oka az, hogy a résztvevő csapatok csak rövid idő óta treniroztak, továbbá, hogy a verseny alatt erős hóesés volt s a friss hó puhasága csökkentette a gyorsaságot. A verseny rendezését gróf Széchényi István a TK. igazgatóságának tagja vezette, akit ebbeli törekvésében a Tátralomnicon időző arisztokrácia, továbbá a tátralomnici fürdőigazgatóság lelkesen támogatott. A z indító tisztet gróf Széchényi István s Comides töltötték be, czélbírókként gróf Széchenyi László és Gundel Károly fürdőigazgató szerepeltek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98