Dtum
Login with Facebookk
1910 | Október

Czirkusz a tálban

Jómódu emberek, a kik szeretik a nagy lakomákat, már nem elégszenek meg azzal, hogy jó legyen az étel, arra is van gondjuk, hogy a jó étel hozzá méltó keretben kerüljön az asztalra. Ez a keret jó kedvre hangolja a vendégeket s megnöveli az étvágyukat.

 

Külföldön mostanában nagyon elterjedt az ételdíszítés divata. Egy franczia festő meghívta ebédre a párisi postaigazgatót s erre az alkalomra postahivatallá alakította át az ebédlőtermet. Az ételeket postásoknak öltöztetett inasok szolgálták fel s az asztal közepére helyezett nagy tortának levélszekrény formája volt.

 

Egy berlini czirkuszigazgató is érdekes csemegével lepte meg nemrég a vendégeit. Az asztalra került czukrászsütemény egy bohóczot ábrázolt, a ki a malaczát dirigálja a manézsben. E képünkön bemutatjuk ezt az érdekes csemegét, a mely a valóságban még hatásosabb, mert a malacz életnagyságu, a bohócz pedig olyan mint egy törpe emberke s valóban, ennivaló és kedves volt.

 

Érdekes ebédet adott nemrég a vendégeinek egy franczia oroszlán-vadász is. Mindenféle exotikus állatot hozott haza Afrikából s ezeknek a husát akarta megízleltetni a vendégeivel.

 

Az ebédlő afrikai bozóttá volt átalakítva exotikus növényekkel. A vendégek a fűvel jelképező zöld szőnyegen ülve ízlelték meg a tigris, oroszlán, párducz, krokodilus és másféle vadállat husából készült pecsenyét. A különös étel nagyon tetszett a vendégek szemének, a gyomruk azonban elromlott tőle.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98