Dtum
Login with Facebookk
1910 | Szeptember

Az Aradi AC. versenye

Az Aradi AC. athletikai versenye mindenkor a délvidéki sportélet egyik legkimagaslóbb eseménye, amelyet szivesen keresnek fel az ország legkiválóbb athlétái is. A mult csütörtökön (szept. 8-án) lefolyt verseny ez alkalommal is magas nívón mozgott. Hatalmas közönség előtt és pompás rendezésben, kiváló sporteredmények mellett pergettek le az egyes számok, a közönség állandó és fokozódó érdeklődése kiséretében.


A nap legfontosabb eredménye gyanánt Szathmáry uj rudrugási és Schmidt uj távolugrási rekordjait kell kiemelnünk. Schmidt formája tetőponján van. Ugrásai erőtől duzzadtak és biztosak. Szathmáry eredménye szintén igen értékes, mert jóformán tréning nélkül, óriási stilus készségével érte el. A távolugrásban azonban már erősen látható volt az abszolút tréninghiány. Nekifutása igen gyenge és ingadozó volt minden ellökő erő nélkül.


Szenzációsan szép volt a 120 yardos gátfutás, mely Kovács és Horner párharca volt. Mell-mell mellett küzdöttek eleitől végig. Az utolsó előtti gátnál már ugy látszott, hogy Horner győz, de ezt a gátat Horner feldöntötte és veszitett valamit. Viszont Kovács az utolsó gátat vette gyengén és így a sikon hatalmas küzdelem fejlődött ki, melyből mellbedobással Kovács került ki győztesen.


A gerelyvetésben Mudin István fölényesen győzött és eredménye is elsőrendü. Ujlaki harmadik helyei is igen figyelemreméltó. Ez a fiatal athleta elsőrendü tehetségnek mutatkozik. A sulydobásban viszont az ifjabbik Mudin excellált, 13.18 méterrel győzvén. Ezzel Arad város diját is véglegesen megnyerte. Ugyancsak végleg nyerte Wiesner a negyed angolon az Aradi TE. diját. Wiesner 52.8 mp.-es ideje igen jó, mert maga a pálya csak 300 és néhány méter kerületü. Feltünő jól futott Speidl és Radóczy, akik alig 3-4 méterrel maradtak el a győztes mögött.


Az egy angolban mint várható volt, Auerbach biztosan győzött a szintén első klasszisu aradi Kiss ellen. Auerbach végspörtje azonban általános feltünést keltett, az utolsó 200 méteren közel 50 méterrel vervén ellenfelét.

A pontversenyt, melyre az AAC. jubiláris vándordíja van kitüzve, a MAC. ez alkalommal másodszor nyerte meg.


Rácz nyerte a 100 és 220 yardos futást közepes eredménnyel, előbbit 10.6 mp., az utóbbit 23.6 mp. alatt. Kenterben nyerte a BEAC. 1 p. 52.4 mp. alatt a négyszer 200 méteres stafétafutást az AAC. ellen. Igen érdekes verseny volt a magasugrás, melyet Vadon nyert 180 cm.-rel, míg a második helyen Szigeti és Mudin Imre osztozkodtak 175 cm.-rel. A diszkoszdobást Rácz László 38.30 méteres közepes eredménnyel nyerte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98