Dtum
Login with Facebookk
1910 | Szeptember

Afrikai népek

Az ember az Isten legszebb teremtménye – ezt szokták mondani. De önzők vagyunk, mert ezt csak magunkra értjük s nyomban megváltozik ebbeli véleményünk, ha az afrikai népekről van szó. Kétségtelen, hogy a mi szemünkbe nem sok szépet fedezhetünk fel az afrikai népeken, sőt borzadva nézünk az ábrázatukra. E gyönyörü képsorozatunkon például egyetlen európai ember sem volna képes felfedezni egy szép arczot.

Az összes afrikai benszülöttek képviselve vannak ezen a csoportképen. Rettenetes arczok; valóban ráillik ezekre az emberekre a „vad” elnevezés. Láthatjuk a képen azt is, hogy egyik-másik benszülött milyen furcsa módon ékesíti magát. Tehát még náluk is van szépérzék s azt az arczot, a melyet mi rutnak, rettenetesnek látunk, ők gyönyörünek látják.

S érdekes, hogy az európai ember alig tudja felfedezni a különböző arczvonásokat ezeken az exotikus embereken. Valamennyit egyformának látjuk a nagy szájukkal, kidülledt szemükkel, lapos orrukkal. Ők is így vannak velünk.

Amerikai kivándorlók mesélik, hogy eleinte, a míg a szemük hozzá nem szokott, nem tudták megkülönböztetni az egyik négert a másiktól; valamennyit egyformának látták. Persze eleinte csak a feketeségük ragadta meg a figyelmüket s az arcz egyformaságának látszatát a tipikus vonások okozták. Valamennyi exotikus fajnak megvannak a maga tipikus vonásai.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98