Dtum
Login with Facebookk
1911 | Április

Muzsikáló szellemek

A büvészmutatványok kedvelői bizonyára örömmel hallgatják meg a szellemek hegedüjátékát, melyben egy kis ügyesség mellett igen könnyen lehet részünk. A meglepő kedves hangversenyt a szellemek szives közremüködésével saját szobájában bemutathatja bárki, ki a szellemekkel kellő összeköttetésben áll.


Látszólag az asztalra helyezett mandolin, gitár vagy hegedü a büvész néhány sejtelmes kézmozdulata folytán, egyetlen lábtoppanásra, zenélni fog, a nélkül, hogy valaki érintené. A hegedü hangja kisérteties és olyan, mintha távolról, a szellemek országából szólana.


A mulatság nagyon egyszerü. Egy vékony pálcza végét a szoba alatt levő helyiségben egy aristonra, vagy más zenélődobozra helyezzük, másik végét pedig a padlón keresztül az asztallal hozzuk összeköttetésbe oly módon, hogy a pálcza közvetlen az asztal lába mellett, azon keresztül vagy a mögött haladjon. Vigyázni kell arra, hogy a pálcza utjában semmi se akadályozza a hangvezetést.


A hangszer, ez esetben a hegedüt, oldalával az asztalon áthatoló pálcza végére helyezzük. A kézzel a hegedü fölött elvégzett hókusz-pókusz után, egy erős lábtoppanás hivja segítségül a szellemeket. E jelt a földszinten lévő segítőtárs megértvén, megindítja a zenélőgépet és a büvös hegedü látszólag muzsikál, a nélkül, hogy érintenék.


A hatás oly megkapó és annyira sejtelmes, hogy beavatatlanok csakugyan hajlandók elhinni, miszerint tulvilági szellemek, láthatatlan kézzel, játszanak a hegedün. A zenei hangokat a pálcza közvetiti az aristontól az hegedühöz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98