Dtum
Login with Facebookk
1911 | Augusztus

Az ÓTE versenye

Az Óte vörösvári-úti pályája eddig csak a football hivei előtt volt ismeretes, míg athletikai versenyt ezuttal rendeztek rajta először. Megállapithatjuk az eredményből, hogy az első kisérlet sikerrel járt s athletikai sportunk egy uj otthonnal lett gazdagabb.


Szép számu közönség gyült egybe a pályán, zsufolásig megtöltve a tribünt, melyre a meg – megujuló zápor elöl menekülni kellett. A jól hengerelt salakpálya azonban ellenállt a heves zápornak s ha az eredmények jóságát befolyásolta is , mégis teljesen reális versenyek voltak rajta tarthatók.


A versenyszámok, három kivételével, hendikepek voltak, melyek közül a 200 méteres kitünően sikerült, míg a többit a nagyszámban benevezett „sötét” versenyzők tönkretettek. A MASz-nak legszigorubban kellene érvényt szereznie annak a szabályának, hogy hendikepben csak nyilvános formával biró versenyző indulhat.


A három scratchverseny közül kettő staféta volt. A 15-ször 400méteres stafétában a MAC nagy fölénynyel győzött inferioris ellenfelével szemben, éppugy a FTC footballista stafétájának sem kellett erőlködni, hogy az OTE-t legyőzhesse. Az 1000 méteres meghivási verseny párharccá zsugorodott.

 

Bodor, facinek és Mészáros nem reflektáltak a főváros remek dijára, melyet Antal meglehetősen érdemtelenül szerzett meg gyenge idő alatt. Igazán sajnálatos, hogy ennek a kiváló képességü athletának semmi ambiciója sincs jó eredmények elérésére s csak akkor fut erősen, ha mindenképpen muszáj.


Az OTE vezetősége nagy körültekintéssel simán bonyolitotta le a versenyt. Igazán feltünő, hogy a nagyobb athletizáló egyletek közül egyedül a MAC támogatta az ÓTE-t tömeges indulással, míg a MTK négy-öt nevezést adott le, a BEAC és Postás pedig egyáltalában nem is nevezett. Igy támogatják nálunk a kezdő egyleteket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98