Dtum
Login with Facebookk
1911 | Február

Budapest székesfőváros tornászbajnoksága

Bajnok: Krizmamich János (BTC).


Kétszáz főnyi érdeklődő előtt került eldöntésre a Budapesti Torna Club rendezésében Budapest székesfőváros tornászbajnoksága a markó-utcai tornateremben.


A bajnokságban Gellért Imrén és Erdődy Imrén kívül összes számottevő tornászaink indultak. Győztes a tavalyi tornászbajnok, Krizmanich János lett, aki csak 3/100 pont differenciával tudta megelőzni klubtársát, Pászthy Elemért. Krizmanich igen képzett, szorgalmas tornász. Valódi iskolatornász. Legotthonosabban a nyujtón érzi magát.

 

A másodiknak helyezett Pászthynak hibája, hogy alakja kicsi.
A többi versenyben is a BTC tornászai domináltak. Téry révén a kezdők és haladók korlátversenyét nyerték meg, Fleck és Geleta révén pedig a kezdők nyujtó, illetve a haladók nyujtóversenye került hozzájuk.


A MOTESz. képviseletében Bolla Mihály miniszteri tanácsos jelent meg. A díjakat Iszer Károly osztotta ki.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Képeinkhez: Hornung - Borovi
Krékity Krisztián

Hornung Gyula, a Váci Sport Egylet szineiben startolt legelőször. Első értékes sikereit egyetemi hallgató korában, mint a BEAC tagja érte el 1906-ban. Már jó nevű versenyző volt, mikor átlépett a MTK-be. A MTK. nagyhírű vegyes stafétájának jó ideig ő volt az oldal uszója.

 

Ritka lelkiismeretes és szorgalmas tréninggel, mint sprinter is a legelsők közé küzdötte fel magát. 1909-ben Maffersdorfgban megnyerte a 100 és a 400 m-es cseh bajnokságot, miután előzőleg már itthon megszerezte a főiskolai bajnok címet. 1910 óta a MAC gárdájához csatlakozott. Ez időszerint önkéntes egy wieni vadászezrednél. Tempója a trudgeon, feltünően erős lábmunkával. Mint evezős is szép sikereket ért el a Váci Sport Egylet híres négyesében.


Borovi Ferenc. Az idén a BAK. váratlanul jó vegyes stafétával szerepelt, melynek nagy erőssége volt a melluszó Borovi. Az év folyamán nagyonjavult, ugy hogy jövőre már egyéni melluszó versenyeken is elsőrangu szerepet fog játszani


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A BTC csapata A magyar reprezentatív tornászcsapat
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98