Dtum
Login with Facebookk
1911 | Július

A repülés mártírjai

Félemetesen szaporodik a repülés áldozatainak száma. Azok a kedélyes arczu pilóták, a kik a leközölt képekről oly jókedvüen, szinte gondtalanul mosolyognak ránk, követik egymást a szomoru halálba. A kit ma még ünnepeltek, mert dijjat nyert, vagy mert rekordot ért el, talán már a legközelebbi fölszállás alkalmával halálát lelheti.

A mily mértékben igyekeznek a piloták vakmerőnél-vakmerőbb rekordokat felmutatni, oly arányban válik katasztrofálissá a helyzetük. A babonások már azt tartják, hogy a személyesitett természeti elemek kelnek versenyre a merész pilotákkal, hogy megsemmisitsék őket.

Most alig négy hét leforgása alatt öt áldozata volt az aviatikának. Soissons-nál lezuhant Gaubert hadnagy, az európai körrepülés lüttichi szakaszán Amerigo esett le a gépével, holtra zuzta magát Lemartin, lezuhantak és megégtek Princeteau hadnagy és Landron.

Megborzad az ember, a mikor arra gondol, hogy a mily kiváló, szinte meglepő eredményeket mutatnak fel az aviatikusok, ennek daczára a repülés veszélyessége nemcsak hogy ki van zárva, hanem még jobban fokozódik. A legutóbbi áldozatok arczképét olvasóinknak bemutatjuk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98