Dtum
Login with Facebookk
1911 | Június

A német trónörökös Oroszországban

II. Vilmos német császár mesterileg tudja keverni a nemzetközi politika kártyáit a németek szempontjából. A míg ugyanis a németség önérzetét igyekszik otthon táplálni és merész beszédeivel nem egyszer ejti bámulatba a világot, addig másrészt arra törekszik, hogy a szomszédos, vagy akár távoli nagyhatalmak valamiképp kétségbe ne vonják az ő békés szándékait.

 

Különösen az angol-német és az orosz-német barátság fentartása okoz nem kevés gondot a császárnak, a ki azonban hol a személyes vizitjei, hol pedig a trónörökös által való képviseltetése utján csakhamar zavarba hozza azokat, a kik neki valamely békezavaró hajlandóságot tulajdonítanának.

 

A császár, nejével és Czeczilia herczegnővel most voltak Londonban, a hol résztvettek néhai Viktória angol királynő hatalmas emlékszobrának leleplezési ünnepélyén.

 

A német császári család jelenléte természetesen igen jó hatással volt az angol közvéleményre. Ugyanakkor intézkedett a német császár, hogy az ő londoni látogatásának politikai ellensulyozása végett fia, a trónörökös és ennek neje a császár képviseletében hivatalos látogatást tegyenek az orosz czári családnál.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98