Dtum
Login with Facebookk
1911 | Szeptember

Képes oldal

1.

Ratan Tata indus herczegnő (a képen baloldalt, fején indus selyemkendővel). A herczegnő nemrégen vásárolta meg az orleánsi herczeg angolországi birtokát és kastélyát. Képünk azt a jelenetet mutatja be, mikor a herczegnő egyik barátnőjének látogatását fogadja.

2.

Kelet és Nyugat lányai. Érdekes kettős kép. A baloldalon levő ugyanis a barodari dusgazdag gajkavár (indus fejedelem) egyik leánya, a másik Roxburgue herczegnője. A barodai herczegnő az angol koronázási ünnepségek alkalmára Londonba utazott, a hol hosszabb ideig maradt és nem régen résztvett egy angol főuri kerti ünnepélyen.

3.

Gróf Károlyi József függetlenségi képviselő, aki a mult héten egy parlamenti beszédében, a 48 előtti osztrák hadsereget kritizálta. Gróf Sternberg Adalberg osztrák főur ezért sértő hangu levelet írt Károlyinak.

4.

Pörtscbachon toilett-versenyt rendeztek az ottani fürdővendégek. A zsüri tagjai mind oszrták urak voltak, mindazonáltal az első dijat egy magyar urinő nyerte meg a képünkön látható ruhával. A nyertes: Kunczné urnő.

5.

Hajós Henrik, a 33. F. C. kitünő távuszója, a mult héten a bécsi Dunába tartott versenyben biztos győzelmet aratott a bécsi uszók ellenében. Hajós győzelme révén első ízben jut Auszria hosszutávuszó bajnoksága magyar kézre, ami annál nagyobb dicsőség, mert a oszrtákok épp a hosszutávuszás terén voltak mindig velük szemben fölényben.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
1.RatanTata 2.Kelet és nyugat leányai 3.Gróf Károlyi József 4. Pörtschachon toilett versenyt rendeztek 5. Hajós Henrik
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98