Dtum
Login with Facebookk
1912 | December

Reformok az atletikában

A vidéki atletika fejlesztése ügyében tartott értekezleten hozott határozatokkal, illetve javaslatokkal – a melyekről annak idején kimerítően irtunk – mult heti ülésén foglalkozott a MASz. atletikai szakosztálya és a következő reformok megvalósítását mondotta el:


1. A MASz. kerületei mind külön-külön handicapet kapnak, de azért a vidéki egyesületek a fővárosi előnyoszókat is igénybe vehetik.


2. A kezdő atléták versenyzési kedvének fokozása céljából a kiirt versenyszámok 33 %-ának handicap-versenyeknek kell lenniök. Ugyancsak a fiatal versenyzők ambicionálása céljából a stafétaversenyekben elért győzelem senkit sem foszt meg juniorságától. (Ennek a határozatnak visszaható ereje van.) Az itt hangsulyozott szempontokra való tekintettel dr. Szerelemhegyi Jenő előadót felkérte a szakosztály, hogy kötelezőleg előirandó II. osztályu versenyekre nézve készítsen tervezetet.


3. A déli és északi kerületben a kerületi bajnokságok egy héttel az országos bajnokság előtt egy napon rendezendők. Az erdélyi és dunántuli kerület bajnokságai, a fejletlenebb viszonyokra való tekintettel erre nem köteleztetnek, csupán csak arra, hogy a kerületi bajnoki versenyszámot legfeljebb két részben (két tagban ) rendezzék.


4. A vidéki ifjusági versenyek fellendítése céljából a szövetség előzetes engedélyével azok az ifjusági atleták is indulhatnak, a kik a Szövetségnél igazolva nincsenek.


5. A méltó ellenfél nélkül álló kolozsvári atletika emelésére Nagyvárad – az illetékes körök előzetes megegyezése esetén, - az erdélyi, illetve keletmagyarországi kerülethez csatlakoztatik.


6. A vidék különböző városaiban rendezendő propaganda-versenyre kitüzendő vándordíj beszerzésére 500 koronát szavaz meg a szakosztály. A vándordij – tekintet nélkül a megnyerés sorrendjére – 4 évben elért győzelem után megy át az illető klub tulajdonába, ellenben a pontversenyben második helyet elérő egyesület és a vidéki klubok között első helyet elfoglaló egyesület azonnal elnyeri a kitüzendő alkalmi tiszteletdijat. A vidéki propaganda-versenyt évenkint szeptember elején (lehetőleg első vasárnapján) rendezi a MASz. s arra a napra más nagyobb versenyt nem engedélyez a Szövetség.


7. Észak és dél atletikai versenyének a KAC által felvetett ideálját a szakosztály a legmelegebben pártolja s annak legelsőjével, a mely jövő évben rendeztetnék, - a déli kerület hozzájárulásával – a Kassai Atletikai Clubot bizza meg a szakosztály.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98