Dtum
Login with Facebookk
1912 | Február

Football: Magyar Kupa

MTK – FTC 1:0 (0:0). Üllői-uti pálya. Bíró Ujváry Ö. 11.000 néző.
A szezon első hatalmas meglepetése. A FTC-nak évek óta legerősebb riválisa a MTK épen akkor ütött sebet a zöld-fehérek nimbuszán, mikor senki sem várta. Teljesen reális eredmény. A jobb csapat győzött és a FTC-nek igazán nincs mit szégyenkeznie a vereség miatt, mert emberfeletti munka kellett ahhoz, hogy az bekövetkezzék.

 

A MTK csapatára ezuttal rá sem lehetett ismerni, olyan kiválót produkált. Legjobban csodáltuk azonban óriási tempó birását, ami tulajdonképen a match sorsát döntötte el. Győzelmének értéket nagyban emeli az a körülmény, hogy 10 emberrel játszotta végig a matchet, mert a megsérült Kertész III. csupán statintált. Nagyszerü ösz játékot produkált a csatársor, mig a csapat két legjobb embere a két hátvéd Biró (Révész nem játszott) és Csüdör volt.


A FTC csapata sehogysem találta meg igazi formáját. Az ellenfél által diktált gyilkos tempót nem igyekezett ellensulyozni és így látszott, hogy várásra – játszott. A goal után azonban hiába való volt minden erőlködés, mert a MTK nagyszerű védelme minden akciójukat letörte. Csodálatosképen hiányzott azonkívül a zöld-fehérektől megszokott lelkesedés és ezt bizony kár volt a tulerélyességgel pótolni, mert az a képesség rovására ment. – Szél és nap ellen kezd a FTC – MTK rögtön támad s már az első percekben Kertész I. biztos goalt hibáz.

 

Sebestyén lövéseit Ungár védi, majd a 9 és 10-ik percben két kornert is, 12-ik percben Kertész III. karját ficamitja és kiáll, helyére Kertész II. megy hátra. Néhány percig FTC fölény Korody nagyszerü lövését Domi remekül menti. Kertész III. teljesen bepólyázva be akar állni, de a biró igen helyesen, ily módon nem engedi játszani. MTK ennek dacára szemmellátható fölényben van, mig a FTC csatársornak semmi sem sikerül. 30-ik percben Kertész III. beáll statisztálni. Egymás után két korner MTK javára. Majd egy FTC korner, mely után Sebestyén lefut de lövését Ungár pompás taktikával menti.


Helycsere után az első percben Weisz lövését Domi védi. MTK egymás után két kornert ér el, majd FTC kerül frontba de Domi jól véd. 25-ik percben egy magas labdát Ungár hibásan véd és a résen levő Szántó goalt lő. 27-ik percben a csatárnak előre ment Weinber remek lövését a kapufa menti. FTC kétségbeesetten támad, de Csüdör nagyszerű. Az utolsó pillanatban Lane off-sideről kiszökik és remek goalt lő de a bíró közben lefütyüli a mérkőzést. Korner arány 8:3 MTK javára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98