Dtum
Login with Facebookk
1912 | Március

Nemzetközi mérkőzés: FTC-Rapid

FTC – Rapid 4:1 (2:1). Bíró: Ujváry, Üllői-uti pálya. 12000 néző. Gyönyörü időjárás, jó pálya, a nézőteret teljesen megtöltő közönség, szóval a nemzetközi mérkőzésinket jellemző külső kellékeket élvezhettük vasárnap az üllői-uti versenytéren, de sajnos, a játék nem ütötte meg a kellő mértéket.

 

A vendégcsapaton meglátszott, hogy elsőrangu játékosokból áll, de játéka még nem eléggé kiforrott, tréningje meg kevés. Viszont a FTC, habár már a játék elejétől kezdve sokkal többet támadott ellenfél – formáján alul játszott. Weinber helyét Blum foglalta el, Manglitz helyett pedig Geyzer játszott. A Rapid a következő csapatot állította ki: Kaltenbrunner, Daschinszky, Brandstadter II., Jech, Franzstadter, Hegler, Hovarik, Blaha, Huttan, Grundwaid, Klima.


Rapid kezd a kedvezőbb térfélen, a FTC azonban rögtön támadásba megy át, Weisz Ferencz föl akarja lökni ellenfelét, de maga esik el, fekve megrug egy bécsi játékost, végre föltápászkodik és még tettlegességre akar vetemedni. Eléggé el nem ítélhető csunya jelenet, melyeknek valahára véget kellene vetni azáltal, hogy előidézőit a szövetség keményen megbüntetné.

 

Szabadrugásból Rapid fölénybe jut, középfedezetük handset, vét, melyet a bíró nem vesz észre, FTC védelem pillanatra megáll és Rumbold képtelen már ezután megakadályozni, hogy Grundwaid Rapid részére az első golt meg ne szerezze. FTC erősebben támad, nehány perc mulva Pataki révén kiegyenlít, majd ujabb felállás után Pataki shootját Daschinszky hátvéd érinti ugyan, de a labda mégis kapuba ér.


A második félidő lanyhább tempóban kezdődik; Rapid gyakrabban kerül a FTC kapuja elé, Ungár akárhányszor imponálóan véd. Payer kezd erőszakosan játszani, Koródy régi hibájába esik, t. i. tulsokat használja a kezét, Weisz Ferencz sem játszik fairen, a mire a bécsiek majdnem hasonló módon játszanak, szóval a játék niveauja erősen lesülyedt. A FTC csapatában némi élénkséget látunk Koródy harmadik gólja után,, melyet nemsokára az általa lőtt negyedik gól követ. Ujabb eredményt egyik csapat sem ér el; a mérkőzés FTC támadása közben ér véget.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98