Dtum
Login with Facebookk
1912 | Március

Nemzetközi mérkőzés: FTC-Rapid

FTC – Rapid 4:1 (2:1). Bíró: Ujváry, Üllői-uti pálya. 12000 néző. Gyönyörü időjárás, jó pálya, a nézőteret teljesen megtöltő közönség, szóval a nemzetközi mérkőzésinket jellemző külső kellékeket élvezhettük vasárnap az üllői-uti versenytéren, de sajnos, a játék nem ütötte meg a kellő mértéket.

 

A vendégcsapaton meglátszott, hogy elsőrangu játékosokból áll, de játéka még nem eléggé kiforrott, tréningje meg kevés. Viszont a FTC, habár már a játék elejétől kezdve sokkal többet támadott ellenfél – formáján alul játszott. Weinber helyét Blum foglalta el, Manglitz helyett pedig Geyzer játszott. A Rapid a következő csapatot állította ki: Kaltenbrunner, Daschinszky, Brandstadter II., Jech, Franzstadter, Hegler, Hovarik, Blaha, Huttan, Grundwaid, Klima.


Rapid kezd a kedvezőbb térfélen, a FTC azonban rögtön támadásba megy át, Weisz Ferencz föl akarja lökni ellenfelét, de maga esik el, fekve megrug egy bécsi játékost, végre föltápászkodik és még tettlegességre akar vetemedni. Eléggé el nem ítélhető csunya jelenet, melyeknek valahára véget kellene vetni azáltal, hogy előidézőit a szövetség keményen megbüntetné.

 

Szabadrugásból Rapid fölénybe jut, középfedezetük handset, vét, melyet a bíró nem vesz észre, FTC védelem pillanatra megáll és Rumbold képtelen már ezután megakadályozni, hogy Grundwaid Rapid részére az első golt meg ne szerezze. FTC erősebben támad, nehány perc mulva Pataki révén kiegyenlít, majd ujabb felállás után Pataki shootját Daschinszky hátvéd érinti ugyan, de a labda mégis kapuba ér.


A második félidő lanyhább tempóban kezdődik; Rapid gyakrabban kerül a FTC kapuja elé, Ungár akárhányszor imponálóan véd. Payer kezd erőszakosan játszani, Koródy régi hibájába esik, t. i. tulsokat használja a kezét, Weisz Ferencz sem játszik fairen, a mire a bécsiek majdnem hasonló módon játszanak, szóval a játék niveauja erősen lesülyedt. A FTC csapatában némi élénkséget látunk Koródy harmadik gólja után,, melyet nemsokára az általa lőtt negyedik gól követ. Ujabb eredményt egyik csapat sem ér el; a mérkőzés FTC támadása közben ér véget.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Szirének hazája Szirének hazája
Itália olyan, mint a szerelem, bármennyiszer megénekelték, mégsem...
 A legszebb márvány hazájából A legszebb márvány hazájából
Amikor a Gizella-téren járva néhány pillanatot áldozunk Vörösmarty...
Válságosra fordult a 80 éves Tamássy táborszernagy, Przemysl hősének állapota Válságosra fordult a 80 éves Tamássy táborszernagy, Przemysl hősének...
Vasárnap válságosra fordult Tamássy Árpád nyugalmazott táborszernagy...
Áruhiány miatt szilárd, de üzlettelen a magánforgalom Áruhiány miatt szilárd, de üzlettelen a magánforgalom
A helyi spekuláció még szombaton a bécsi hireket várta, amelyek...
Diplomáciai elismertetés nélkül aligha lesz valami az orosz üzletből Diplomáciai elismertetés nélkül aligha lesz valami az orosz...
Bethlen István gróf a külügyi bizottság legutóbbi tanácskozásán...
Végnélküli vámügyek Végnélküli vámügyek
Sok szerencsénk az oly soká áhitott önálló magyar vámterülettel...
A világbajnok Énekest legyőzte Lovass (BTK) A világbajnok Énekest legyőzte Lovass (BTK)
A BTK nyerte meg a magyar boxcsapat-bajnokságot A Magyar Ökölvívó...
Megtudtuk, hogy miből öltözködnek olyan elegánsan a pesti nők Megtudtuk, hogy miből öltözködnek olyan elegánsan a pesti nők
Aki végigmegy a pesti utcán, csodálkozva láthatja, milyen sok Pesten...
Iránytű a magyar irodalomban
„A magyar népnek ajánlom e könyvet, első tanítómnak” -...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98