Dtum
Login with Facebookk
1913 | Augusztus

Angol női uszóbajnok

A nők, ahol csak lehet, minden téren felveszik a versenyt a férfiakkal. Tudomány, művészet, sport (hogy a politikai mozgalmakról ne is szóljunk), társadalmi tevékenység stb. el sem képzelhető ma a nők hatékony részvétele nélkül.

Az egyenjogositási mozgalom önkénytelenül halad előre s a nők folytonos sikerei az érvényesülés szempontjából magukkal hozzák, hogy rövid idő mulva a társadalmi s állami élet minden ágazatában lesznek nők. Hogy a sport terén a nők sikerrel versenyeznek, nem is uj dolog. Az uszósport például szintén az a tér, ahol a női ügyesség érvényesül.

Most legujabban Miss Seaby angol női uszóbajnok a Themsén rendezett uszóversenyben bizonyitotta be, hogy a nők méltó versenytársai a férfiaknak. A versenyen ugyan csak nők vehettek részt, de Miss Seaby olyan rekordot ért el, amire férfi is büszke lenne.

A Themsében, London közelében, uszóversenyt rendezett a napokban egy angol női uszóegyesület. A verseny nagy sikerrel folyt le, számos néző jelenlétében s az első dijat Miss Seaby nyerte meg.

A bájos fiatal nő ezuttal harmadszor nyert első dijat az uszásban. Első két dijat egy nagy nemzetközi uszóverseny alkalmával nyerte, amikor legyőzte a londoni nőknek addig ismert legjobb uszóját.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98