Dtum
Login with Facebookk
1913 | Június

Rablók a csendőrök ellen

Álarczos és felfegyverkezett román rablók garázdálkodnak mostanában a romániai határon és Brassó megyében. Legutóbb a Bucsecs mellett levő barca-rozsnyói gróf Károlyi-féle vadászkastélyt akarták kirabolni, de eközben megrémültek valamitől és elmenekültek.

 

A predeáli csendőrörstől járásszolgálatra küldött Izsák János csendőrre és Deák próbacsendőrre lövöldözni kezdtek a Tömös közelében levő erdőségből a banditák. Izsák csendőrt nyolc golyó érte; az egyik a homlokán ejtett veszedelmes sebet.

 

Deák próbacsendőr, amikor látta, hogy az ő élete is veszedelembe forog, elmenekült és jelentést tett a támadásról a predeáli örsparancsnokságnak. Innen azután járőröket küldöttek a rablók üldözésére.

 

Nagykőhavas és Partin-hegy között a banditák az erdőből rálövöldöztek a járőrségre s Zoltán Lőrinc csendőrnek jobb karjába furódott két golyó, Jakab Imre a tüdeje felett sebesült meg, Csató Ferencnek pedig a mellét érte a golyó.

 

Husz kilométernyi távolságra gyalogoltak ezután a megsebesült csendőrök s Predeálról a brassói kórházba szállították őket. Izsák csendőrt is oda vitték be. Bemutatjuk itt a megsebesült csendőrök arcképét. A rablókat katonaság üldözi.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98