Dtum
Login with Facebookk
1913 | Március

Evezés. W. Albány szerződtetése

W. Albány szerződtetését a „Duna BEE-hez már regisztrálták a napilapok, szárazon, minden kommentár nélkül, pedig ennek a kiváló professzionátusnak szerződtetése, személyét illetőleg némi méltatást érdemel.


W. Albány ma E. Barry után a legkiválóbb evezős Angliában. Bajnoka Angliának s majd minden angol professzionista verseny győztese. Barry világbajnoknak azonban nemcsak legerősebb riválisa, hanem büszke címének elnyerésébne hűséges segítőtársa is volt, ő volt ugyanis trénere Barry-nek.


Bennünket e tréneri kvalitása érdekel elsősorban, erre vonatkozólag azonban nemcsak mint Barry trénere, hanem mint egyik Oxfordi College mestere nagyszerű eredményeket ért el. Mint hű követője az ortodox angol stilusnak remélhetőleg sikerülni fog végig menni az uton melyet a Budapesten oly népszerű  Barry egy évszázaddal ezelőtt megjelölt, evezősportunkat a régi mederbe terelni, oly hírnévre Európában, mint a milyenek nehány esztendővel ezelőtt máris örvendett.


A „Duna BEE”-nek pedig gratulálunk kiváló sikerességéhez s páratlan áldozat képességéhez, és kívánjuk, hogy kiváló trénere kezébe jó anyag is kerüljön.
Erre remény is van, mert a köruti uszodában az egylet 15-20 ifju evezőse hetenként kétszer kasztlizásban gyakorolja magát.


Albany a versenyzőkön kívül az egylet minden tagjával fog találkozni, s így csakhamar egy egyöntetű stilus fog kialakulni.
A skiff-versenyekre Erdélyi és Hornung van kiszemelve, kik dublóban is fognak szerepelni.


Albany itt Budapesten tréninget is folytat, mert még ez év végén a világbajnokságra akar ismét kvalifikációt nyerni, amire annál is inkább van reménye, mert a mult karácsonyi nagy handicapban E. Barry 1. mp. előny mellett legyőzte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
E. Barry, Anglia evezős bajnoka Evezős-gyakorlatok
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98