Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1914 | Augusztus

A margitszigetiek nyári sportja

Hazánkban, a hol ugyszólván minden sportágat felkaroltak eddig az egyesületek, egyedül a gyephockeyt mellőzték. Habár a Magyar Jogász Sport Egyesület már évek óta kultiválja, nem talált még társegyesületet, mely segített volna neki a szervezés nehéz munkájában. Igaz, hogy ennek részben ő maga volt oka, mert nem propagálta eléggé.

Idén azonban méltó ellenfelet nyert a Magyar Athletikai Club csapatában, mely csapat félév leforgása alatt olyan tudásra tett szert, hogy könnyen verte a MISE-ét sőt Internacionális viszonylatban is olyan formát mutat, a mellyel a kontinens bármely csapatával síkra szállhat. A MISE és a legjobb osztrák csapat, a First Vienna között láttuk a erőkülönbséget.

A jogászok technikai tudása és tempóbírása messze áll még az osztrákok mögött, hiszen nem is csoda, a jogászok ezelőtt sohse játszottak erős tréning meccset, csak mióta a MAC csapatával játszanak, van némi részük ebben.

Sajnos, a hockey még nálunk nem népszerű és nem is lesz soha olyan közönsége mint a footballnak, mert a footballmeccsek közönsége nem méltányolja a hockey-játék aprólékos technikáját és finomságait. Igaz az is, hogy a nézőnek nem nyújt annyi élvezetet, mert nem figyelheti olyan pontosan a játék menetét, nem is képes az ökölnyi labdát élesen figyelni.

Most a háborus időben, midőn az egész világ forog, minden sport pang, a margitszigeti pálya is csendes volna, ha a sárgadreszszes, kékcímeres fiuk nem vinnének bele életet. Ezek a meccsek igen érdekesek. Az egyik párt mindig a szerb s a játék kezdete előtt Lator Géza dr., csapatkapitány vezetése alatt elharsan a háromszoros „Vesszen Szerbia”.

Hetenként háromszor van tréning: hétfőn, csütörtökön és vasárnap. A MAC játékosai javarészt ismert sportemberek a kik a nyári pihenő beálltával sem akartak tétlenkedni. Így például: Medgyesy Iván, Krempls Béla, Gálffi Béla, Radóczy Lajos, Kerling Béla, Oláh Aladár, Rich Ödön és Horváth János. A játékosok száma meghaladja a harmincat.

Őszre a MAC hockeyistái programot dolgoztak ki, a mely szerint Budapesten a First Viennával játszottak volna vagy elmentek volna Berlinben valamely német csapattal játszani, háboru miatt azonban egyelőre minden tárgyalásuk megszakadt, de előreláthatólag nem örökre. A MAC hockey-csapatának összeállítása:

Barna Jenő - Horváth János, Izsák Tibor  - Ságody Ervin, Oláh Aladár, Lubkovits Jenő  - Dr. Lator Géza, Krempls Béla  - Medgyesy Iván, Kerlingh Béla, Mac. Ch, Cowie

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Lenin Lenin
Lenin Iljics Vladimir, aki néhány nap óta ura az orosz fővárosnak, a...
Mesterséges kristályok
Régi időben igen kedvelt és tanulságos szórakozás volt a...
Levél Ignotushoz Levél Ignotushoz
Szeretettel tisztelt uram! Igen megörültem sorainak, önző s önzéstől...
Öntözzük a réteket! Öntözzük a réteket!
A magyar képviselőház bizottságai a pünkösdi szünidő alatt is...
Az osztrák kormány élethalál-harca a horogkereszt ellen Az osztrák kormány élethalál-harca a horogkereszt ellen
Ausztria meggyötört testére óriáserejű villamosfeszültséget kapcsolt...
Filmkörkép Filmkörkép
Németországban utóbbi években körülbelül százötven-kétszáz filmet...
Washingtonban közzétették az atomegyezményt Washingtonban közzétették az atomegyezményt
Washingtoni jelentés hírül adja, hogy az atombombával kapcsolatban...
Göring, a föloszlatott német birodalmi gyülés elnöke vasárnap Bécsben járt Göring, a föloszlatott német birodalmi gyülés elnöke vasárnap Bécsben...
Vasárnap nagy napja volt az osztrák nemzeti szocialistáknak. A...
Állami bányavásárlások Állami bányavásárlások
Az állami bányavásárlások végre törvényjavaslat alakjában is a Ház...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98