Dtum
Login with Facebookk
1907 | Május

Bemutató gyep-hockey mérkőzés Budapesten

Folyó hó 5-én, vasárnap mutatták be nálunk a Wiener Athletik Sport Club és a k. k. Konsular-Akademie csapatai a gyep-hockey játékot. Eltekintve attól, hogy a két bécsi csapatot igen jó hírnév előzte meg és pozsonyi szereplésük után mintegy revans mérkőzésnek hírdették a sportkörök a margitszigeti találkozót, - őszintén bevalljuk, - a gyep-hockey játéktól többet vártunk.

 

Több izgalmat és valamit, ami jobban leköti a nézőközönség érdeklődését. Hiányzik ebből a játékból a mozgalom az, a mi a football játéknál különösen hevesen magával ragadja a nézőt. Elismerjük ugyan, hogy e játék magukat a játékosokat jobban szórakoztatják mint a nézőközönséget, de a football-játékkal a gyep-hockey – akármilyen azonosak a szabályok, - össze sem hasonlítható.

 

Minden hozzáértőre azt a benyomást teszi, hogy igen kellemes szórakozást nyújt a játék és különösen a korosabb és a kényelmet már jobban szerető egyéneknek igen alkalmas testedzési tényező, de közönsége, olyan rajongó hívei, mint a milyenek a football-mérkőzések látogatói, egyhamar nem lesznek a gyep-hockey játéknak.


A gyep-hockey játék szabályai nagy vonásokban majdnem ugyanazok, mint a labdarugó-játék szabályai. A pálya hossza 100 yard, szélessége legalább 60 yard. A kapu méretei: 3 m. 60 cm. hosszu és körülbelül olyan magas, mint a football kapu. 22 játékos játsza. Az off side szabályok érvényben vannak. Korner ugyanaz, mint a football-nál. A kezdő ütés ugy történik, hogy a két centerforwards 3-szor a földet üti és azután keresztezik ütőiket; a harmadik összeütés után mindegyik csatár igyekszik a kemény anyagból és fehérre festett labdát saját csatártársához juttatni. Kapu előtt félkörben huzódó terület az u. n. ütő-terület, a melyen kívül ütött labda nem érvényes goal.


Maga a két csapat rutinosan játszott. A WAC. csapata a mezőben sokkal jobb volt. A Konsular Akademie csapata szintén ismeri a játéknak összes trück-jeit, de mintha erőtlenebben játszott volna. A mérkőzést ezuttal is a WAC. csapata nyerte meg 5:3 arányban.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98