Dtum
Login with Facebookk
1914 | Június

Róma és Bécs egyetértése

Az albán harctérről érkezett legutóbbi hírek kedvezően szólanak. A felkelők fegyverszünetet kértek és bár egyelőre még nem tudni, hogy hamarosan béke is lesz-e ebből a fegyverszünetből mégis bizonyosnak látszik, hogy a helyzet Durazzóban tisztázódni kezd. A nemzetközi politika szempontjából pedig különösen fontos egy félhivatalos jellegű olasz lapnak, a Popolo Romano-nak a következő béke:
- Határozottan megállapíthatjuk, hogy Bécs és Róma között teljes egyetértés áll fenn. Az lehetséges, hogy a két szövetséges állam durazzói képviselői a kapott utasításokat nem mindig azok valódi értelme szerint hajtották végre. Ezek a részletkérdések azonban nem befolyásolják az osztrák-magyar és olasz politika egyetértő irányát. A Conzulta és a Ballplatz továbbra is egyetértve járnak el a balkáni politikájukban.

Póla, junius 21.

A Panther nevű osztrák-magyar hadihajó, mely eddig a pólai dockban javítás alatt volt, a hadügyminisztérium parancsára elindult Durazzó elé.

Róma, junius 21.

A félhivatalos jellegű Tribuna ma nagy feltűnést keltő cikkben foglalkozik az albán helyzettel.
A Tribuna mindenekelőtt megállapítja, hogy mindent el kell követni Olaszországnak és a monarchiának a hármasszövetség harmóniájának megóvása érdekében. Mindkét félt meg kell szabadítani az albániai bilincsektől, annál is inkább, mert ami most Albániában folyik, az a világ legnevetségesebb dolga, és csak arra jó, hogy az entente kárörömét fokozza.

 

Gróf Berchtoldnak és San Giulianónak olyan teljesen megbízható diplomáciai képviselőket kell Albániába küldeni, akik tisztüket jól végzik, mert a jelenlegi helyzetben minden surlódást el kell kerülni, mert minden surlódás casus bellit okozhat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98