Dtum
Login with Facebookk
1915 | December

15 millió K értékü arany egy vasuti vonatban

Amerika legelső városa dicsekedhetik azzal, hogy nemrég a legértékesebb vonatot, mely eddigelé amerikai vasuton áthaladt, befutni látta a new-yorki pályaudvarba. Ez egy valódi aranyvonat volt: nem kevesebb, mint 15 millió K értékü aranyrud és vert aranypénz volt gondosan elhelyezve a kocsikban.

Az aranyküldemény a denveri, baltimorei és filadelfiai kincstári hivatalokból származott és arra szolgál, hogy New-york pénzszükét csökkentse. A elmult hetekben oly nagy mennyiségü aranyat küldtek Európába, hogy a pénzintézetek és bankárok napokon át aggódó szorongást éltek át.

Hogy tehát az aranyszükének veszélye gyorsan és alaposan elháritassék, a kormány intézkedése folytán a denveri, baltimorei és filadelfiai aranykészletekből 15 millió K értékü aranyrudat a new-yorki kincstári hivatalba szállitottak át.

A roppant értékü arany vasuti szállitásánál a legkiterjedtebb biztonsági intézkedéseket foganatositották, hogy a vonat megtámadását, vagy kirablását lehetetlenné tegyék. Nem kevesebb, mint 40 állig felfegyverkezett ember szállott a vonatba, hogy revolverrel a zsebükben és gyorstüzelő fegyverrel a kezükben, megvédjék az aranyat.

New-Yerseyben az értékes terhet pénzszekrényekbe helyezték és aztán hajóra rakták, mely a Hudson-on továbbitotta. De semmi baj nem történt, mert az aranyküldemény szerencsésen megérkezett New-yorkba és a bankárok megkönnyebbülten lélekzettek fel.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98