Dtum
Login with Facebookk
1915 | Február

Conan Doyle jóslata Anglia blokádjáról

Az egész világon óriási feltünést kelt és a mi sajtónkban is bőséges megbeszélésre adott alkalmat Conan Doyle elbeszélése, a mely még a háború előtt megjósolta Anglia veszedelmét, a melylyel a tengeralatti hajók blokádja fenyegeti a gazdasági válságot, a kiéheztetést és ennek folytán a dicstelen megadást.

 

A jóslat most szenzációsan valóra vált s természetesen most mindenki olvasni akarja az angol író előadását, melylyel saját nemzete leverését előre megmondja. Az elbeszélés most megjelent magyarul is Radó Antal kitünő vállalatában, a Magyar Könyvtárban s máris szétrepült a közönség minden körébe. Conan Doyle novelláját Góth Sándor fordította magyarra s függelékül odaillesztette az angol tengerészeti szakembereknek a véleményeit, a melyek az angol író által lerajzolt tengeralatti taktikát igenis lehetségesnek mondják.

 

Általában nagy érdeme a Magyar Könyvtárnak, hogy élénk érzékkel megtalálta, milyen olvasmányok kellenek ma a közönségnek s máris egész sereg a háborúval kapcsolatos munkát adott ki, a melyek mindenütt nagy kelendőségre találtak. Conan Doyle novelláját e kiadásban mindenki el fogja olvasni; a Lampel (Wodianer F. és fiai) czég kiadásában megjelent füzet ára 30 fillér.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98