Dtum
Login with Facebookk
1915 | Január

Apróságok

Az angolok

 

Az angolok tipusai az álszenteskedőknek. Az angol politika mindig az emberszeretet mezébe burkolódzott és sohasem volt más mozgató rugója, mint az üzleti érdek. Kigyót-békát kiáltanak most a német "barbárokra" s ők maguk – az emberszeretet nevében – gyötrik foglyaikat. Igy fest az angol ártatlanság.

 

Orosz foglyok szállítás közben

 

A kárpáti harcokban tömegesen ejtették foglyul vitéz csapataink az oroszokat. Idősebb emberek és tizennyolc éves suhancok is vannak a foglyok között, akiket hosszu vonatokon szállítottak a harctér vidékeiről az ország különböző fogolytáboraiba. Fényképfelvételünkön nehány érdekes arcu orosz foglyot látunk.

 

Franyó Zoltán a tehetséges költő, az északi harctéren végbevitt hőstettei elismeréséül arany vitézségi érmet kapott. Ezenkivül zászlósból hadnaggyá léptették elő.


Vöröskeresztes kutyák


Számtalan sebesült katona a német vöröskeresztes kutyáknak köszönheti életét, mert nélkülök nem találtak volna rájuk a szanitécek. Éjjel pedig csengőt akasztanak a kutyák nyakába, hogy a hang után nyomon tudják követni őket.

 

Izsák Ignác csikágói magyar mérnök, a csikágói magyarság egyik lelkes vezetője. Annak idején ő fogadta Károlyi Mihályt amerikai utját. Az ő hazafias agitációjára a csikágói magyarok nagy összeget gyüjtöttek össze a német, osztrák és magyar hadsegélyező hivatalok számára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Német katona angol hadifogságban Orosz foglyok szállítás közben Franyó Zoltán költő, arany vitézségi érmet kapott Vöröskeresztes kutyák Izsák Ignác mérnök
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98