Dtum
Login with Facebookk
1915 | Június

A NSC jótékonycélu országos uszóversenye

A Nemzeti Sport Club kedden tartandó országos uszóversenyére több mint 200 nevezés érkezett, a mi bizonyítja, hogy mennyire visszhangra talált az NSC-nek hatalmas és költséges vállalkozása, a mellyel megindítja a magyar uszósportot.

Az egyesületek vezetői nagy tetszéssel fogadták a verseny kiírását és mindnyájan támogatják az NSC-nek az akcióját, a mely az egész magyar uszósport érdekét áthatja. így Röser A. Edvin, az uszószövetség érdemes alelnöke 60 K-val járult hozzá a költségek fedezéséhez, a BAK elnöksége, valamint Bánó Jenő, az MTC uszószakosztály vezetője, továbbá Boros Ödön hadnagy, az NSC uszószakosztály vezetője és főtitkárja és az NSC-nek buzgó tagja tiszteletdíjat adományozott.

Ezek szerint négy tiszteletdíj kerül kiírásra. A versenyszámokat tekintve, a legnagyobb érdeklődésre tarthat számot a 3x50 m. sprintstaféta, a melyben az NSC favoritstafétája (Lajta II, Lajta I. Kárpáti) a MAFC (Burián, Kenyeri, dr. Donáth) stafétájával, a MAC (Breslmayer II. Breslmayer I. Eperjessy), továbbá az NSC 6, valamint az MTK 2 stafétájával küzd a győzelemért.

Szép küzdelem várható a 3x100 m.-es vegyes stafétában, a melyben az NSC (Barta, Farkas, Lajta) staféta, a MAC (Máder, Breslmayer, Eperjessy) stafétával és az MTK csapatával versenyez az elsőségért. A 100 m.-es melluszás főversenyben Barta I., Barta II., Farkas, Hedvig, Szász nyilt küzdelmet fognak vívni.

Teljesen nyílt verseny lesz a 100 m.-es sprintuszás főversenye is Breslmayer I. Eperjessy, Lajta, Breslmayer II., és Kárpáti között. A 200 m.-es sprintuszásban az igen jó formában levő Eperjessy rekordjavítási kísérletet tesz. A vízipólóban az FTC jeles csapata iskolajátékot mutat be a MAFC csapatával szemben. A műugrásban Farkas Ödön bajnok fogja gyönyörű ugrásait bemutatni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98