Dtum
Login with Facebookk
1916 | Január

Nagy botrány Angliában

Érdekes szenzációt röpített világgá az elmult héten a távíró. Footballisták diszkvalifikálásáról van szó és nem kisebb egyletek, mint a Liverpool és a Manchester United az eset szereplői. Az ügy röviden a következő: Még a mult év tavaszán mérkőzött egymással a nevezett két egyesület csapata s a mérkőzés a hatalmas formában levő favorit Livelpool vereségével végződött.

A mérkőzés képe nem mutatta a Manchester fölényét, ugy hogy alapos volt a gyanú, hogy a két egyesület játékosai meg voltak vesztegetve s előre megállapodtak az eredményben. Az eset vizsgálásánál tudnunk kell, hogy Angliában még ma is szerepelnek a mérkőzéseknél bookmakerek s így érdekében állhatott valamelyik ilyen fogadó irodának, hogy a mérkőzés ne a favorit győzelmét hozza és ne kelhessen hatalmas összegeket kifizetnie.

Szigoru vizsgálatot indított az angol football-szövetség és 10 hónapi vizsgálat után most szenzációs ítéletet hozott. A vizsgálat kézzel foghatóan bebizonyította, hogy a gyanunak meg volt az alapja, mert a játékosok nagy része csaknem meg volt vesztegetve s előre megállapodott az eredményben.

A szövetség a megejtett vizsgálat alapján, amely különben tisztázta az egyesületek vezetőségét, drákói szigorusággal ítélkezett. Liverpool csapatából Sheldon, Miller, Fairful és Purfel, a Manchester csapatából pedig Turnbull, Walley és West nevű játékosokat örök időkre diszkvalifikálta. Az eset azért érdekelheti a magyar sporttársadalmat is, mert a játékosok közül néhány közönségünket is gyönyörködtette már játékával.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98