Dtum
Login with Facebookk
1917 | Február

A Csáky vándordíj

Wiener Eistlantverein – BKE 7:2 (1:0)

Biró: Ornódy Béla (FTC)
A két főváros legjobb hockey csapatának revánsjellegű találkozása a bécsiek fölényes vezetésével végződött. A pálya korlátai mögött kettes és hármas sorokban szorongó, kétezer főre tehető közönség sajnálattal számolta a második félidőben egyre sűrűbben hulló osztrák gólokat s rezignáltan vette tudomásul, hogy a magyar csapat klasszissal marad az osztrák mögött gyorsaság, technikai és kitartás dolgában.

Sokkal jobb volt a Wiener Eistlantverein s méltó játékkal szerezte meg a hősi halált halt Csáky Béla gróf emlékére kiírt vándordíj ez évi – első – védelmét. Kapuját a bécsi reprezentatív labdarugó Poppovits védte, a kinek játéka nem maradt el a footballban megszokott elsőrangu teljesítménye mögött. A két bécsi hátvéd Leiszelter és Revy közül előbbinek játéka tetszett. Revy hellyel-közel kisebb foultoktól sem riad vissza.

A csapat, de az egész mezőny kiemelkedő klasszisu játékosa Mayringer – a WSC egykori híres footballistája – volt. Ördöngös driblijei, kitűnő leadásai éles lövéssel nem egyszer csodálatra ragadták a közönséget. A három bécsi csatár Tauber, Rauch és Brück pontos és precíz megértő játékát a kivívott siker dicséri. Hármuk közül Rauch, az ismert bécsi futó vált ki.

A magyar csapat játéka csalódást keltett s csupán Kehrling balszélső, Lator dr. fedezet és Ságodi balhátvéd volt az, kikről az elismerés hangján lehet megemlékezni. A csatársor teljesen béna volt, ami Krempelsz center tehetetlen és a mellett önző játékának tulajdonítható. Izsák jobbszélső az ifjusági játékos színvonalát sem érte el, Oláh és Pajzs játékáról pedig nincs mondani való. A magyar csapat játékában az összjátékra való törekvés teljesen hiányzott. A csapat tagjai lassuk, akcióik erőtlenek voltak.

Bécsi támadással kezdődik a játék s Brück már az ötödik percben gólt lő. Ujabb rövid támadás után a BKE is felnyomul s Kehrling lövését Poppovits csak szerencsével menti. Változatos lesz a játék, a magyar csapat bírja az osztrákok diktálta erős iramot, sarok lövések esnek mindkét oldalon, de eredmény nélkül. Pajzs erős lövést tesz ártalmatlanná, majd Kehrling vezet támadást, amit a kirohanó Popovits foulttal szerel le.

Az üresen álló magyar kaput Lator menti meg, majd pillanat alatt az osztrák gólnál a labda, a mit Popovits rávetéssel ment. Krempels biztos gólt hibáz, Lator lövése a kapu mellé megy. Helycsere után az osztrákok döntő fölénybe jutnak s a 2. percben Mavringer, a 6. percben Rauch révén gólt érnek el. Egy magyar támadás Krempels önző játéka miatt marad siker nélkül.

A bécsiek elrohannak s Lator öngólt vét. A 25. és 26. percben Rauch és Tauber hatra szaporítják az osztrákok góljait amire Kehrling szép egyéni akcióval szerzi meg a BKE első gólját. A bécsiek utolsó gólját Tauber szerzi meg, kinek lövését Pajzs lábbal próbálja védeni. Az utolsó pillanatokban ismét lendületbe jönnek a mieink, aminek eredménye Kehrling második gólja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A BKE jéghockey-csapata A BKE hölgyjéghockey-csapata Minden Frigyes kapitánnyal
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98