Dtum
Login with Facebookk
1917 | Május

Törekvés S.E. – MTK 4:2 (2:2)

Hungária-uti pálya. – 6000 néző – Bíró: Schwarcz Ernő.
A régi, tradicionális MTK – FTC mérkőzések képe elevenedett meg vasárnap délután a Hungária-uti pályán kisebbített méretekkel, háborus köntösben. Tömött tribünök, izzó, csaknem tulhevített hangulat, mely szerencsére nem ragadt át a játékosokra s így egy minden ízében érdekes, heves lefolyásu, kemény küzdelemről számolhatunk be, amely azonban egy-két kivételtől eltekintve mindvégig a fair játék keretén belül mozgott.

A Törekvés, mely a szezon elején hétről-hétre gyenge formát mutatott, ma oly játékot produkált, mely előtt mélyen meg kell hajtanunk az elismerés zászlaját. A kapuban Dürr, bár betegen állott ki, fényesen védett. A két hátvéd, Horváth és Siegl hibátlanul végezte nehéz feladatát. Különösen Siegl mutatott reprezentatív formát. A Pejtsik – Ging – Hauswald összeállításu fedezetsor főleg a védelemben végzett derekas munkát.

A csatársor a mezőnyben tetszetős összjátékával, a kapu előtt erélyességével és jól irányzott lövéseivel tűnt ki. Egyénileg Urik vált ki közöttük, bár Csapkay és Csermely is dicséretes munkát végeztek. Az MTK csapata nagy csalódást keltett a játékán a letörés félreismerhetetlen jelei mutatkoztak, Knapp a kapuban igen bizonytalanul végezte a dolgát s hátvédtársainak Csüdörnek és Kovácsnak a játékát is csak a hibák sorozata jellemezte. A fedezetsorra egyszerűen rá sem lehetett ismerni. Egyedül Kertész II. végzett dicséretes munkát.

Kertész III. és Vágó többet álltak és vitatkoztak, mint játszottak. A csatársorban egyedül Schlosszer játszott kedvvel, de neki sem sikerült semmi. Konrád és Schaffer unottan játszottak, bár az utóbbinak az első félidőben volt néhány jó momentuma is. A jobbszélen a harctérre távozott Winkler helyén hosszu pihenő után Tauszig játszott, az első félidőben meglepő jól. a második félidőben azonban erősen visszaesett. Szabó a labdákat lefutás közben vagy elvesztette, vagy az ellenfél vette el azokat tőle.

MTK támadással kezdődik a mérkőzés, de csakhamar a Törekvés jut frontba és Urik az MTK védelem pillanatnyi tétovázását ügyesen kihasználva már az 5. percben gólt lő. Ezután az MTK lép fel támadólag, de két eredménytelen korneren kívül nem tud eredményt elérni. Ezzel szemben a Törekvés támadását a 5. percben ismét siker koronázza, a mennyiben Csapkay gyenge labdája Knapp kezei között a hálóba jut.

Az MTK a 20. percben, Tauszig és a 25. percben Schlosszer révén egalizálja az eredményt. A második félidő első felében a kék-fehérek nagy fölénnyel játszanak, eredményt mégis a vasutas csapat éri el, a mennyiben Kisala, Kovács hibájából a 21. percben megszökik és közvetlen közelről gólt lő. A 32. percben éri el a Törekvés negyedik gólját, a mennyiben Csüdör hibájából Csermely megszökik, Urikhoz passzol, a ki védhetetlen gólt lő.


A mérkőzés hátralevő részében az MTK mindent elkövet az eredmény szépítésére, de a kitűnő Törekvés acélfalán megtörik minden akciójuk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Hóra egyedül indult a 30 km-es gyalogló bajnokságban Hóra egyedül indult a 30 km-es gyalogló bajnokságban
Vasárnap délelőtt 9 órára volt kitűzve Magyarország 30 km-es gyalogló...
A balatoni közlekedés javitása
A kereskedelemügyi minisztériumban tartott balatoni értekezleten a...
A reprezentatív tornászcsapat budapesti bemutatkozása. A reprezentatív tornászcsapat budapesti bemutatkozása.
Szerény, külső keretek között, de igen szép belső tartalommal s a...
Erdőőri szakiskola Veszprémben Erdőőri szakiskola Veszprémben
Darányi Ignác volt földmívelésügyi miniszter régebben kilátásba...
Babits Mihály -  Csonka Magyarország Babits Mihály - Csonka Magyarország
Bár lenne a hangom tiszta és éles, mit intő csengőké! A tiétek...
Friedrich István beszéde a Magyar Polgári Blokk gyűésén Friedrich István beszéde a Magyar Polgári Blokk gyűésén
A gyűlés közönsége hosszantartó ünnepléssel fogadta a szószéken...
Egy délsarki expecdiczió fölfedezései
A sarki kutatások eddig leginkább a földrajzi tudományt és a...
A trónörökös a német hadgyakorlatokon A trónörökös a német hadgyakorlatokon
Ferencz Ferdinánd trónörökös, mint Bécsből jelentik, részt fog venni...
György, a száműzött görög király nem sok jót vár a vasárnapi választásoktól György, a száműzött görög király nem sok jót vár a vasárnapi...
Vasárnap lesznek a görög választások és ebből az alkalomból a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98