Dtum
Login with Facebookk
1915 | Március

BTC – Törekvés 2:1 (1:1)

Üllői-ut. 1500 néző. Bíró : Gerő Ferenc

A csöndes esőben csatakos talajon lezajlott mérkőzés egyike volt a legszebb küzdelemnek. Mindkét csapat legjobb tudását fejtette ki s annyira egyenlő erejű volt a két ellenfél, hogy a győztest megjósolni az utolsó percig is merész dolog volt.

A BTC a jobbszélső és jobbösszekötő helyén tartalékot szerepeltetett Szántó I. és Marschalkó személyében, akik azonban kifogástalanul alkalmazkodtak a briliánsan játszó Póc – Horváth – Szántó II. szárnyhoz.

Horváth a mult hét óta annyira javult, hogy ma a legjobb napjaira emlékeztetett. Ugyancsak derék munkát végzett a BTC védelme is. Rozsos nyugodt játékához Werner és Kaszelik agilitása járult. Kővári és Kelemen ügyeltek egymásra, s amit az egyik hibázott, helyrehozta a másik. A kapuban Újságh állott.

A Törekvés csatársorában éppen a legjobb játékos Weisz nem tudott a nehéz pályával megbirkózni. A többi: Szecsei, Fronz, Ürögdi és Kisala csak egy árnyalattal maradt a BTC támadás mögött. Annál elszántabb volt a védelem, a nem válogatós a leszerelés eszközeiben.

Egyre javuló formát mutat Rosinge, de hatalmas munkát végzett Ging és Guttmann is. A közvetlen védelmet Szentei a tőle telhető legjobbat nyujtotta, ugyszintén Siegl is, aki ma egyike legjobb védőjátékosainknak. Erős a fizikuma, elszánt, munkabíró és jó a technikája. Dürr a goalokat nem védhette.

A játék elején mély, sáros talajon mindkét csapat idegenül, félszegen mozgott. Lassanként a BTC ragadja magához az irányítást. Csakhamar belemelegszik a Törekvés is és támadásai veszélyesebbek a csuszós pályán, de a mérkőzés ennek ellenére is gyors, változatos és izgató. A technika abban csucsosodik ki, hogy ki tud a feneketlen talajon gyorsabban fordulni és megállani.

Mindkét csapat teljes erővel dolgozik – nem törődve sárral és iszapfürdővel.
A 20. percben sikerült Gingnek Szecseft szöktetni. Beadása a kapus lábai alatt csuszik el és a labdát Fronc és Kisala egyesült erővel helyezik a hálóba. (1:0).

A BTC parázs támadásokat vezet, a helyzetek azonban a kiszámíthatatlan talajon kárba vesznek. Bizonyos passzok vízbe fullnak, a legtisztább labdákat kornerre vágja a hátvéd. A 44-dik percben sikerül a BTC-nek szívós küzdelem után Póc révén kiegyenlíteni (1:1).

A második félidő elején a BTC saját térfelére szorul s csak a 10. percben szabadul fel. Ekkor a játék Gerő bíró minden igyekezete ellenére, rövid időre elfajul. A Törekvés védelem tul energikus és a sikamlós pályát ürügyül használva egész sereg foult vét.

A BTC igyekszik lehetőleg mindent viszontszolgálni, e közben mindkét részről a legbiztosabb goalhelyzetek maradnak kiaknázatlanul. Végre Horváth a 41. percben kiszökik és foul ellenére a kapu elé dolgozza magát és beadását Póc goallá értékesíti (2:1). A Törekvés megpróbál egalizálni, de erre nem futja az időből.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet a BTC-Törekvés meccsből A BTC csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98