Dtum
Login with Facebookk
1916 | Április

Barátságos mérkőzések

FTC – KAC 2:0 (1:0) – Üllői-ut – Bíró: Gerő Ferenc – 2500 néző

Gyönyörű a footballnak, rendkívül kedvező időjárás szép számu közönséget vonzott az üllői-uti sporttelepre. Az FTC első alkalommal szerepeltette a III. ker. TVE-ből átigazolt Hönich Richárdot. Első debütje elég sikeres volt. Az első gól az ő centerezésének az eredménye.

A mérkőzés az FTC erő támadásával kezdődött. A tizedik percben esett a fent említett gól, a melyet Pápai továbbított a hálóba. A gól után a kispesti csapat is eléggé gyakran támad, csatársorának tehetetlensége folytán azonban eredménytelenül.

Védelme ezzel szemben kifogástalanul működött. A második félidőben a KAC kissé erőszakosan kezd dolgozni, a miben főleg Simon járt elől. Weisz Ferenc a harmincadik percben lövi a második gólt.

Az FTC első gólját követően hands miatt büntető rugást ítélt a bíró, Kiss Béla azonban éppen a kapus kezébe lőtte a labdát. Az FTC-ben Mora és Pápai voltak jók, míg Pilcsik, a ki két hétig nem szerepelt, gyengén játszott.

FTC:
Szamossy – Szécsy, Pilcsik – Mora, Kiss, Hegyi – Farkas, Knoll, Pápai, Weisz, Hönich.
KAC: Varga – Jurcso, Simon – Schiller II., Schiller I., Jurcso – Boldog, Turi, Kovács, Szücs, Kincs.

Törekvés – BAK 2:0 (0:0) - Üllői-ut. Bíró. Horváth János.

A két csapat a következő összeállításban szerepelt:

Törekvés: Dürr – Siegl, Horváth, Boros, Ging, Bejtnik, Klinga, Rosenfeld, Vas, Döme, Csermely
BAK: Nagy, Aut, Székely, Székely, Tóth, Guttvillig, Gállos, Feldmann, Engel, Francensovits, Bódis.

Hatalmas tempóban kezd a BAK csapata, s már a 2-dik percben Feldman lövése a kapu mellé kerül. Továbbra is erős ostrom alatt tartják a BAK csatárait a Törekvés kapuját, de Dürr szerencsével véd. Engel majd Francensovits közelről lőtt labdáját azonban bravurosan fogja. A Törekvés is lendületbe jön, de eredményt nem tud elérni.

A félidő végén változatos a játék, még Hódisnak kínálkozik alkalom gól lövésére, de egyedül lefutva a kapu előtt elcsuszik. a második félidő is változatos s erős iramban kezdődik, eredményt mégis a Törekvés ér el a 20. percben Rosenfeld a kézzel stoppolt labdát könnyen belövi. Ugyancsak ő lövi a 42. percben a Törekvés második golját is.

A mérkőzés igen nívós, mindvégig változatos és fair volt, egyedül Ging erőszakos játéka keltett visszatetszést. A Törekvés csapatában kitűnő volt a közvetlen védelem, s a csatársor jobboldala. A BAK csapatának a fedezetsor volt a lelke, de különösen jó volt Tóth balhalf. A csatársorban Francensovits volt jó, míg Engel kissé önző volt Gállos és Bódis a szokottnál gyengébben szerepelt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98