Dtum
Login with Facebookk
1917 | November

Királyunk életveszedelemben

Izgalmas perczeket élt át királyunk november 10-én az olasz front északi részén. Az a lázas érdeklődés, a melylyel a legutóbb lezajlott harczok szintereit szemléli, komoly veszedelembe sodorta. Isonzó ingoványos partvidékén automobilbaleset érte és a mikor meg akarta menteni az udvari vadászát, a kit már elsodort a folyó áradata, az egyik gárdaőrmesterével együtt maga is belezuhant a vizbe. Kisérete szerencsésen partravitte és kimentésében kivált a sógorának, a pármai herczegnek volt jelentékeny része. A balesetről a következő jelentés érkezett Görzből:


A király szombaton a bolgár királylyal Görzben és Palmanuovaban időzött. A visszatéréskor a király autója egy kisérletnél, hogy áthaladjon egy az Isonzót követő vízmosáson, megrekedt. Az automobilt nem lehetett kihozni a folyómederből. Reisenbichler udvari vadász és Tomek gárdaőrmester a királyt a partra igyekezett vinni. A gát azonban, a melyen a vadász állott beszakadt és a vadászt a viz elsodorta.

 

A király az életveszedelemben lévő vadászt nem eresztette s a folyó erős áradata őt is elsodorta s vele együtt a már említett Tomek gárdaőrmestert. A királyt a másik két emberrel együtt a víz hosszabb darabon tovasodorta. Hála a király kisérete példátlanul hű és önfeláldozó magatartásának, főleg Félix pármai herczegnek, a ki azonnal a vizben vezette magát, sikerült a királyt hosszabb fáradozás után partra vinni. A király jól érzi magát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98