Dtum
Login with Facebookk
1917 | November

Kiütéses győzelem: MTK – MAC 18:1 (7:0)

Hungária-uti pálya. 2000 néző Bíró: Reih Zsigmond.
Minden várakozást felülmuló, megsemmisítő gólaránnyal verte az MTK csapata az atletikákat. A fatális véletlen különös szeszély folytán most egy évi is a MAC ellen játszotta ki a kék-fehérek csatársora leggólképesebb formáját, s ezuttal is hasonlóan történt. A Braun-Orth-Schlosszer-Schaffer-Szabó összeállításu csatársor mintegy feledtetni akarván mult heti gyenge szereplését, klasszisához méltó rövid lapos passzokon alapuló tetszetős kombinatív játékokkal gyönyörködtetett.

Különösen a Schaffer-Szabó balszárny volt elemében. Szabó villámgyors lefutásai, pontos beadásaival, Schaffer ördöngös technikájával és szédületes lövéseivel szemben teljesen tehetetlen volt a MAC védelem. Schlosszer nagyszerű áttöréseivel és kitűnően sikerült lövéseivel brillírozott.

A Braun-Orth jobbszárny főleg a mezőnyben mutatott megértő, észszerű passzjátékot, Braun kitűnően pótolta nagy elődjét Tauszigot és sikerült beadásokkal befejezett lefutásaiért a legteljesebb dicséretet érdemli. Orth a mezőnyben ezuttal is annak a nagy klasszisu játékosnak bizonyult, akinek eleddig is ismertük, de a lövéseivel nem volt szerencséje.

A Kertész II-Nyul-Vágő összeállításu fedezetsor a teljesen tehetetlen MAC csatársorral szemben feladatát a legnagyobb könnyedséggel oldotta meg. Feldmannak, Csüdörnek kevés és könnyű dolga volt, a második félidőben azonban főleg az utóbbi egy kissé tulkönnyelműen játszott. Knappnak csak az első félidőben volt egy igen veszélyes labdája, melyet nagyszerűen parírozott; a gólt nem védhette.

A MAC már a felállás pillanatában minden esély nélkül ment a küzdelembe. Régi csapatából csak Arató, Kehrling, Szaffka, Simon, Lator és Winkler játszottak, míg a többi poszton harmadrangu képességű játékosok szerepeltek. Arató a gólok közül néhányat védhetett volna, de nagy többségükkel szemben teljesen tehetetlen volt. A Kehrling-Szaffka hátvéd nagy tűzzel, fáradhatatlanul dolgozott mindvégig, de az ellenfél sorozatos támadásainak megakasztása gyenge volt.

A fedezetsorban Simonról, a csatársorban pedig Latorról emlékezhetünk meg, a többiek nem ütik meg az ifjusági nívót sem. Mindamellett dicséret illeti az atléták csapatát, hogy mindvégig lelkesen és agilisen játszott.

Mindkét félidő az MTK nagy fölényében telik el s a MAC csak nagy ritkán egyéni játékkal tudja megközelíteni a kék-fehérek kapuját. A gólok sorát Schlosser nyitja meg a 6. percben. A 12. percben Schaffer labdáját Arató beejti. A 21. percben Orth passzából Schlosser védhetetlen gólt lő.

A 27. percben Schaffer mintegy 25. méterről igen nehéz helyzetből a bal szélső sarokba gyönyörű gólt lő. A 29. percben Schaffer passzából Schlosser gólt lő, majd a 35. percben Orth passzából ugyancsak Schlosser hatra szaporítja a gólok számát. Orth lövi a 43. percben a hetedik gólt.

A második félidőben Schaffer, Schlosser, Braun, Schaffer, Szabó, Schaffer a 5., 9., 14., 16., 18. és 25 percben tizenháromra emeli a gólok számát. A 25. percben a bíró kiállítja Szaffkát. A 33. percben Orth lő ujabb gólt, majd a 36. percben a Braun lefoultolása miatt megítélt tizenegyesből Knapo lövi a tizenötödik gól. Ezután a 38. percben éri el a MAC egyetlen gólját Lator révén. A további gólokat Schlosser Schaffer, majd megint Schlosszer lövik a 30., 40. és 44. percben.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98