Dtum
Login with Facebookk
1917 | Október

Vasutasok Serényi miniszternél

A vasutas szövetség országos választmánya vasárnap délelőtt gyülést tartott, melyen a vidék számos fiókjai is képviselve voltak. Dr. Hausser Adorján elnök ismertette a vasutasok helyzetét. Elmondta, hogy egy emlékiratot nyujtottak át a kereskedelmi miniszternek. Ugy értesült, hogy a miniszter hajlandó a kisebb fizetésü tisztviselőknek 100 százalékos, a nagyobb fizetésüeknek 50 százalékos drágasági pótlékot adni.

Dr. Hausser Adorján elnök vezetésével egy nagy küldöttség gróf Serényi Béla kereskedelemügyi minisztert kereste fel. A miniszter a küldöttséget dr. Hantos Elemér államtitkár, Tolnay Kornél államvasuti elnök és Papp János a gépészeti szakosztály igazgatója társaságában fogadta. A küldöttség vezetője, dr. Hausser Adorján terjesztette elő a vasutasok kérelmét.

Utána Halász Károly szaktanácsos külön is hangoztatta a vonatkisérők nevében a változó illetmények felemelésére vonatkozó kérelmet és panaszolta azt a bánásmódot, melyben méltánytalanul részesülnek.

A kereskedelmi miniszter válaszában örömének adott kifejezést a szövetségnek a személyzet érdekében kifejtett müködéséért. Kivánatosnak tartja, hogy az egész vasutasság tömörüljön a szövetség zászlaja alá, mert itt látja biztositékát annak, hogy az összetartozás kellő eredményt fog kimutatni.

Sürgősen fogja tárgyalás alá venni kérelmeiket, orvosolni fogja a sérelmeket és biztositja a vasutas társadalmat arról, hogy ami emberileg csak tehető, mindent el fog követni, hogy kéréseiknek eleget tegyen, hiszen a vasutasság oly bámulatraméltóan teljesitette a háboru alatt kötelességeit, hogy az állam minden polgára a legnagyobb elismeréssel adózik nekik.

Kérte, várják be türelemmel intézkedéseit, melyek a személyzet minden kivánságát orvosolni fog igyekezni. A küldöttség a miniszter válaszát zajos éljenzéssel vette tudomásul.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98