Dtum
Login with Facebookk
1917 | Október

Vízipóló hadibajnokság: MAFC – MTK 4:1 (félidő 0:0)

A vízipóló hadibajnokságot mult vasárnap bonyolította le a MUSz. a Császárfürdőben. Mindenesetre csak helyeselhetjük, hogy a pólóra kevésbé alkalmas Rudas fürdőben tartott uszóbajnokságot, bár sajnáljuk, hogy a hadibajnokságok közönsége elesett, a szép és élvezetes sporteseményektől.

A bajnoki küzdelemre a MAFC és az MTK állott fel, miután a III. ker. TVE még nem szerepeltette ujonnan igazolt játékosait s így ezért nem is nevezett. Mindkét egyesület jelenlegi legjobb csapatát állította sorompóba, egyedül Borovit nélkülözte a Műegyetem.

Örömmel állapítjuk meg, hogy az MTK a legutóbb történt tömeges kilépést nem sínylette meg s teljesen méltó ellenfele lehetett a MAFC-nak.

A mérkőzés lefolyása mindvégig élvezetes volt. Az első félidőben a két csapat nem bír egymással a hullámzó, abszolut fair játék nem hoz gólt. A míg a MAFC kapuja ellen intézett támadások a két hátvéd, Erdély Béla és Károly kitűnő védelmén törtek mg, addig az MTK kapuját meglepő ügyességgel dr. Kann védte meg a lövésektől.

A második félidőben a Műegyetem valamelyest erősebb játékot kezd s csakhamar egy kapu előtti kavarodásban a szabadra játszott Erdélyi Gábor védhetetlen gólt lő.

Ujra kezdés után Erdély Béla csaknem a félpályáról éles saroklövéssel kettőre szaporítja a gólokat. Ezután egy időre a Testgyakorlók lépnek előtérbe. Balikó és Burgmayer több támadást vezetnek, a melyekből az MTK egy gólt ér el.

A match végén az MTK visszahanyatlik, a játék kissé erősebb lesz, ugy hogy a bíró füttye gyakrabban akasztja meg a küzdelmet. Kevéssel a befejezés előtt a Műegyetem még két gólt ér el.

Az egész mezőnyből kiemelkedett Erdély Károly s Béla és dr. Kann játéka. Jók voltak még Burrián, Kenyery, Balikó és Burgmayer. A mérkőzést minden elismerésre méltó szakértelemmel, a hol kellett eréllyel osztatlan megelégedésre Kiss Géza vezette.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98