Dtum
Login with Facebookk
1918 | Augusztus

A bajnok-utcai rablógyilkosság

A bajnok-utcai rablógyilkosság. Rosenthal Adolf asztalosmester az áldozata annak a rémes gyilkosságnak, melyet Tóth Sándor, siketnéma asztalosinas követett el. A fiatal suhanc egy mozidráma hatása alatt követte el tettét. Hátulról célzott gazdájára, aki megfordult. Ekkor találta homlokán a második lövés. Tóth Sándor áldozatát a műhely padlói alá ásta el. Képünk a raktárhelyiséget ábrázolja, melyben a gyilkosság történt és a szerencsétlen asztalosmestert.

 

Davit Emo. Emlékezetes még előttünk a bécsi Bristol hotelben elkövetett gyilkosság. A szerencsétlen Earl Juliát, Vivante báróné komornáját Davit Emo ösztönzésére ölte meg Franke Kurt. Davit Emot kötél általi halálra ítélték. 

Franke Kurt. A bécsi rablógyilkosság tettese. A tizennyolc éves fiatal gyilkos, ki tettének elkövetése után semmi lelkiismeretfurdalást nem érzett. Tizenöt évi szigorított fogságra ítélték.

 

Hader József, a Magyar Országos Bank sikkasztója. Három héttel ezelőtt megszökött az Angolbank helyiségből, a kíséretében levő bankgyakornok mellől és magával vitt kétszázezer korona készpénzt. Hadert csak most fogták el.

 

Nagy Andor, ál-kamarás, álfőispán, aki a legváltozatosabb furfanggal 200.000 koronát csalt ki hiszékeny kereskedőktől. A fiatal uri szélhámos mindenfelé azt hazudta, hogy birtokai és erdői vannak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98