Dtum
Login with Facebookk
1918 | Február

A főzelék-, gyümölcs- és zöldségellátás ügye

Uj beszerzési forrás alakult

A kereskedő régi szabadságának visszaállitása az átmeneti idők és az eljövendő béke egyik legfontosabb problémája. A kereskedelem felszabaditásától függ az ország gazdasági léte és igy természetes, hogy minden olyan alakulást, amely ezen cél elérését tüzi ki, örömmel kell üdvözölni. 

Ez a megállapitás vonatkozik a legujabban megalakult Magyar főzelék-, gyümölcs-, zöldségtermelők- és zöldségkereskedők országos részvénytársasága, amely szerencsésen egyesiti magában a közérdek és a kereskedelem kivánságainak teljes mértékü kielégitését. A legitim kereskedelem egy csoportja itt összeállott a termelők egy csoportjával, hogy a közönséget az árdrágitó lánckereskedelem kizárásával a hatóság által megállapitott árakon jóminőségü, egészséges főzelékfélével lássa el. 

A részvénytársaság négymillió korona alaptőkével alakult meg és ezt 341 termelő és kereskedő jegyezte, közte az Agricola mezőgazdasági és eladási szövetkezet és a közismert Meinl-cég igazgatója, Fronius is.

Örömmel üdvözöljük az uj alakulást nemcsak azért, mert a központ-rendszer lefaragását jelenti, hanem mert a közönség is jól jár, miután uj gyümölcs, főzelék és zöldség beszerzési forráshoz jut. Remélhetőleg be is váltja az uj alakulás a hozzá füzött reménységeket és megtartja programmját: a hatóság által megállapitott árakon jó minőségü áruval fogja ellátni a közönséget.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Gyümölcsfavásár (falusi árus) A dunaparti zöldség és gyümölcspiacról Gyümölcsös kocsik a Garay-téren
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98