Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1918 | Január

Svájc – Ausztria 3:2

Az osztrák labdarugó szövetség válogatott csapatának második svájci szereplését kudarc kísérte: 3:2 arányban vereséget szenvedett karácsony másodnapján Zürichben a svájci válogatott csapattól. Az eredmény a baseli 1:0 arányu győzelem után tulajdonképpen meglepetés, mert az első mérkőzés gyenge eredményét az osztrák csapat 48 órás vasuti késése okozta.

Az osztrák csapat és kísérői is a vereség okát abban az arasznyi hóban látták, amely a mérkőzés napján a zürichi Grasshoper pályát beborította s amely talajon a fekete-sárga dresszes csapat finomabb technikai készültsége nem tudott kellően érvényesülni. Hozzájárult még a vereséghez, hogy az osztrák csapat meghandicapelten állott ki.

Dittrich utközben influenzában megbetegedett, ugy, hogy játék helyett az ágyat kellett őriznie; helyét Studnicka foglalta el, ki tőle telhetőleg iparkodott a neki szokatlan helyen a lehető legjobbat nyujtani.

A mérkőzés vezető gólját Hans fejelte a mérkőzés 4. percében kornerből; Svájc a vezetésnek nem sokáig örülhet, mert már egy perc mulva kiegyenlít Ausztria, mintaszerű összjáték után Bauer egyenlít ki. További eredményt ez a félidő nem hoz, noha mindkét félre számos kedvező alkalmat szalaszt el.

Az osztrák csatársor szemmel láthatólag nehezen mozog a hóban; bár ügyesen kihasználja svájci fedezetsor tömörülését a szélsői így gyakran szabadon futnak le a kapuig, a síkos talajon kárba vész minden erőlködésük. Kornerarány 5:2 Svájc javára.

A második félidő jobbára az osztrák csapat fölényét mutatja; a belső osztrákok erősen foglalkoztatják a svájci védelmet, mely végül is minden támadást leszerel. A 25. percben jut Svájc a második gólhoz. A Jockl által a Svájc jobbösszekötője elé dobott labdát ez kapásból a hálóba továbbítja.

Váltakozó lesz a játék, hol egyik, hol a másik kaput fenyegeti veszély, de minden labda a kapusok zsákmánya lesz. Hat perccel a befejezés előtt sikerül Ausztriának a kiegyenlítés: Hanst centerét egy kapu előtti kavarodásból kifolyólag Neubauer a kapuba továbbítja. A mérkőzés már-már Ausztria javára látszik dőlni.

Schmidt közvetlen közelről a kapu előtt elesett Kempfbe rugja a labdát. A vezetést s ezzel együtt a győzelmet nem tudta Ausztria megszerezni, de sikerült ez Svájcnak. A következő pillanatban Ausztria kapuja előtt a labda: Neumayer lövését Jockl fogja, de a kezéből kiejtett labdát Ruber védhetetlenül a hálóba továbbítja, s ezzel megszerzi csapatának a győzelmet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Agyonlőtték Jack Diamond utódját egy newyorki vendéglőben Agyonlőtték Jack Diamond utódját egy newyorki vendéglőben
Newyork egyik előkelő vendégektől látogatott titkos...
Tersánszky Józsi Jenő regénye Tersánszky Józsi Jenő regénye
Tersánszky regényt írt, háborús regényt, - maga is sáncárokban írta s...
A „MAGYAR SI KLUB”. A „MAGYAR SI KLUB”.
Hosszu vajudás után megalakult fővárosunkban is a sivel sportszerűleg...
A gonoszság és mohóság kapitalizmusa ellen A gonoszság és mohóság kapitalizmusa ellen
Megölték a Just-izzót. A bűne? Olcsón adta a villanykörtéket. És alig...
Mezőgazdasági és iparvágányok épitése Mezőgazdasági és iparvágányok épitése
Mezőgazdasági és iparvágányok épitése A Magyar vasuti forgalmi...
A táplálkozás hatása a szépségre és az egészségre, táplálkozási szokások A táplálkozás hatása a szépségre és az egészségre, táplálkozási...
Bátran elmondhatjuk, hogy kevés kivétellel a fele is bőségesen elég...
Két ember néz ma farkasszemet Moszkvában és százötven milliónyi közönség lesi minden mozdulatunkat Két ember néz ma farkasszemet Moszkvában és százötven milliónyi...
Amikor 1917 októberében, tomboló utcai harcok közepette a bolsevikok...
Kolehmainen Hannes lábát amputálták Kolehmainen Hannes lábát amputálták
Tragikus sors érte Kolehmainen Hannest a világhírű finn futót, a...
Téli pihenő Téli pihenő
A faluban csönd van, a határ néptelen. Egy-egy fát, venyigét, szalmát...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98