Dtum
Login with Facebookk
1918 | Január

Svájc – Ausztria 3:2

Az osztrák labdarugó szövetség válogatott csapatának második svájci szereplését kudarc kísérte: 3:2 arányban vereséget szenvedett karácsony másodnapján Zürichben a svájci válogatott csapattól. Az eredmény a baseli 1:0 arányu győzelem után tulajdonképpen meglepetés, mert az első mérkőzés gyenge eredményét az osztrák csapat 48 órás vasuti késése okozta.

Az osztrák csapat és kísérői is a vereség okát abban az arasznyi hóban látták, amely a mérkőzés napján a zürichi Grasshoper pályát beborította s amely talajon a fekete-sárga dresszes csapat finomabb technikai készültsége nem tudott kellően érvényesülni. Hozzájárult még a vereséghez, hogy az osztrák csapat meghandicapelten állott ki.

Dittrich utközben influenzában megbetegedett, ugy, hogy játék helyett az ágyat kellett őriznie; helyét Studnicka foglalta el, ki tőle telhetőleg iparkodott a neki szokatlan helyen a lehető legjobbat nyujtani.

A mérkőzés vezető gólját Hans fejelte a mérkőzés 4. percében kornerből; Svájc a vezetésnek nem sokáig örülhet, mert már egy perc mulva kiegyenlít Ausztria, mintaszerű összjáték után Bauer egyenlít ki. További eredményt ez a félidő nem hoz, noha mindkét félre számos kedvező alkalmat szalaszt el.

Az osztrák csatársor szemmel láthatólag nehezen mozog a hóban; bár ügyesen kihasználja svájci fedezetsor tömörülését a szélsői így gyakran szabadon futnak le a kapuig, a síkos talajon kárba vész minden erőlködésük. Kornerarány 5:2 Svájc javára.

A második félidő jobbára az osztrák csapat fölényét mutatja; a belső osztrákok erősen foglalkoztatják a svájci védelmet, mely végül is minden támadást leszerel. A 25. percben jut Svájc a második gólhoz. A Jockl által a Svájc jobbösszekötője elé dobott labdát ez kapásból a hálóba továbbítja.

Váltakozó lesz a játék, hol egyik, hol a másik kaput fenyegeti veszély, de minden labda a kapusok zsákmánya lesz. Hat perccel a befejezés előtt sikerül Ausztriának a kiegyenlítés: Hanst centerét egy kapu előtti kavarodásból kifolyólag Neubauer a kapuba továbbítja. A mérkőzés már-már Ausztria javára látszik dőlni.

Schmidt közvetlen közelről a kapu előtt elesett Kempfbe rugja a labdát. A vezetést s ezzel együtt a győzelmet nem tudta Ausztria megszerezni, de sikerült ez Svájcnak. A következő pillanatban Ausztria kapuja előtt a labda: Neumayer lövését Jockl fogja, de a kezéből kiejtett labdát Ruber védhetetlenül a hálóba továbbítja, s ezzel megszerzi csapatának a győzelmet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98